NEĆE STIĆI

Zbog drame u vrhu tvrtke kasni otvaranje OpenAI-jeve trgovine aplikacija za AI

04.12.2023 u 12:17

Bionic
Reading

Oko buduće trgovine i dalje je puno nepoznanica. Korisnici CHATGPT-ja i dalje mogu izrađivati i dijeliti vlastite modele

OpenAI-jeva trgovina aplikacija za umjetnu inteligenciju, GPT Store, neće biti pokrenuta ove godine kao što je prethodno najavljeno, već početkom 2024. Točan datum još nije poznat.

Odgoda je gotovo sigurno posljedica promjene vodstva koja se dogodila u studenom, neposredno nakon prve najave. Uz trgovinu bi trebala stići i poboljšanja u konfiguracijskom sučelju i porukama o otklanjanju pogrešaka.

Najava pokretanja GPT Storea tijekom konferencije OpenAI Dev Day bila je svojevrsno iznenađenje. Iako je postojala radna inačica i nekoliko fino podešenih modela zvanih GPT dostupnih za pregled, bilo je i dosta nepoznanica.

Primjerice, u to vrijeme javnost još nije bila dobila odgovore na pitanje kako će biti postavljena naplata, kao ni kako će biti plaćeni razvojni programeri.

Odgoda nije iznenađenje, uzme li se u obzir kako su se turbulencije u vrhu tvrtke vjerojatno negativno odrazile na razvoj kako trgovine, tako i drugih proizvoda. Tim više što se sve događalo praktički neposredno prije sezone blagdana.

Za kupce OpenAI-ja, GPT-ove je i dalje moguće izraditi i dijeliti s drugima, ali neće biti javno izlistani, niti će moći sudjelovati u bilo kojoj shemi dijeljenja prihoda sve dok trgovina ne bude službeno pokrenuta, piše Tech Crunch.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal ovdje i kliknite 'Prati'.