PRIČA SE

Zar će novi Samsungov Galaxy ipak iskopirati iPhone X?

01.06.2018 u 15:45

Bionic
Reading

Procurila je fotografija koja daje naslutiti kako u Samsungu pripremaju model Galaxy A9 Star koji bi u bitnom aspektu mogao kopirati iPhone X

Više proizvođača pametnih telefona s operativnim sustavom Android dosad je već u većoj ili manjoj mjeri kopiralo Appleov iPhone X. Tijekom nadolazećih mjeseci bit će ih još.

U Samsungu su se dosad suzdržali od toga, možda i zato što je porota američkog suda nedavno odredila kako moraju platiti pola milijarde američkih dolara odštete između ostalog i zato što su neovlašteno koristili nekoliko Appleovih dizajnerskih patenata.

Od nadzorne kamere do Libele

Našli smo devet zgodnih značajki za smartfon koje morate isprobati

Pogledaj galeriju

Stoga - iako je sredina 2018. godine pred vratima - još uvijek nemamo Samsungov smartfon sa zubićem na vrhu zaslona, iako su se poigravali s različitim dizajnerskim rješenjima koja bi ga uključivala.

Doduše, nemaju niti naročito dobrog razloga odbacivati odličan zaslon Infinity, koji krasi ne samo top modele kao što je Galaxy S9 već i srednjostrujaše poput Galaxyja A6.

Ipak, procurila je fotografija koja daje naslutiti kako u Samsungu pripremaju model Galaxy A9 Star koji bi u bitnom aspektu mogao kopirati iPhone X.

Naime, čini se kako će stražnje kamere biti prebačene u gornji lijevi kut, baš kako su posložene na iPhoneu X. Samsungovi mobiteli dosad su u pravilu stražnju kameru imali pozicioniranu nasred gornje polovice stražnjeg dijela uređaja.

Pametni telefoni Galaxy A9 Star A9 Star Lite trebali bi biti predstavljeni tijekom nadolazećih tjedana. Moguće je kako će biti ograničeno dostupni, namijenjeni prvenstveno tržištima poput kineskim, piše BGR.