DRŽIMO IM FIGE

Zagrebački FER-ovci na Elektrijadi brane tri prva mjesta

  • Autor: M. W.
  • Zadnja izmjena 15.04.2014 06:03
  • Objavljeno 15.04.2014 u 06:03
Studenti

Studenti

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: iStockphoto

Elektrijada je međunarodno sveučilišno natjecanje u znanju i sportu na kojem se već pedesetak godina natječu studenti europskih elektrotehničkih fakulteta. Zagrebački studenti lani su na njemu rasturili

Na međunarodnom sveučilišnom natjecanju studenata elektrotehničkih fakulteta Elektrijada 2013. koje je prošle godine održano u Siofoku (Mađarska) studenti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu ostvarili su zapažene rezultate.


U konkurenciji tisuću studenata s trinaest elektrotehničkih fakulteta iz regije FER je zauzeo prvo mjesto u natjecanjima u znanju, prvo mjesto u natjecanjima u sportu, kao i prvo mjesto u generalnom plasmanu fakulteta.

Elektrijada je međunarodno sveučilišno natjecanje u znanju i sportu na kojem se već pedesetak godina natječu studenti europskih elektrotehničkih fakulteta. Svake godine na Elektrijadi sudjeluje više od tisuću studenata pa ovo natjecanje predstavlja najveći godišnji skup studenata elektrotehnike u Europi.

Svrha Elektrijade je kroz natjecanja u znanstvenim disciplinama istaknuti najbolje buduće inženjere, te kroz sportska natjecanja popularizirati sveučilišni sport, potaknuti druženje i razmjenu iskustava među studentima. U svakoj disciplini FER predstavljaju najbolji studenti izabrani temeljem uspjeha na fakultetu, međunarodnim natjecanjima i kvalifikacijskim ispitima.

Na Elektrijadi 2014 koja se održava u svibnju u Siofoku (Mađarska) FER-ovci žele obraniti prošlogodišnja prva mjesta u znanju, sportu i generalnom plasmanu i tako promovirati svoj fakultet u regiji i među europskim studentima. Time bi pokazali da prošlogodišnji uspjeh nije bio slučajnost nego rezultat kvalitetnog i kontinuiranog rada i zalaganja svih studenata i djelatnika FER-a.

Više informacija možete naći na web stranici www.fer.hr/elektrijada

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!