ELEKTRIJADA 2017

Zagrebački FER-ovci idu u Budvu po titulu najboljih

08.04.2017 u 08:38

Bionic
Reading

Cilj regionalnog natjecanja 'Elektrijade' je, između ostalog, kroz natjecanja u znanstvenim disciplinama istaknuti najbolje buduće inženjere te popularizirati sveučilišni sport i potaknuti druženje među studentima

Elektrijada, međunarodno sveučilišno natjecanje studenata elektrotehnike, već 57. godinu za redom okuplja najbolje studente s dva glavna cilja: kako bi  što bolje predstavili fakultete s kojih dolaze te kako bi se studenti povezali s kolegama koji studiraju na drugim fakultetima u regiji. 

Ovogodišnje izdanje Elektrijade bit će održano od 20. do 25. svibnja u Crnoj Gori, Budvi - Bečićima. Tijekom pet dana studenti zagrebačkog FER-a imat će priliku družiti se s više od 1.500 studenata iz ovog dijela Europe te vratiti titulu najboljeg fakulteta u ukupnom plasmanu.

Oko 250 studenata FER-a će se ove godine natjecati u 14 znanstvenih i osam sportskih disciplina. Pomažu im mentori koji su već započeli s pripremama za navedeno natjecanje. Iako su prošle godine zadržali titulu najboljih u sportu, u znanju te generalnom plasmanu bili su drugi. 

Svrha je Elektrijade, između ostalog, kroz natjecanja u znanstvenim disciplinama istaknuti najbolje buduće inženjere te popularizirati sveučilišni sport i potaknuti druženje među studentima.

Više: Elektrijada 2017