TEHNO PREGLED

Zabava za vikend: Donosimo 12 online igara koje možete igrati s prijateljima besplatno

  • Autor: Miroslav Wranka
  • Zadnja izmjena 19.07.2020 15:20
  • Objavljeno 19.07.2020 u 15:20
tportal

Izvor: 8Ball Online / Autor: 8Ball Online

Donosimo pregled besplatnih igara koje možete igrati s prijateljima na istom ili na različitim računalima

Igre u web preglednicima znatno su napredovale zadnjih nekoliko godina pa danas u njima možete igrati solo, jedan-na-jedan protiv nekog ili odmjeriti snage u timovima.

Donosimo pregled besplatnih igara koje možete igrati s prijateljima na istom ili na različitim računalima. Sve ovdje navedene igre temelje se na tehnologijama kao što su Unity i HTML5.

Igre koje možete igrati s prijateljima na istom računalu

8 Ball Billiards Classic

Eto nam dobrog starog bilijara u kojem igrate naizmjence, nastojeći pospremiti što veći broj punih ili šarenih kugli. Za igranje možete koristiti računalnog miša ili touchpad. Namjestite udarac, odredite jačinu i pustite neka virtualna kugla odradi svoje.

Gunball!

Nogomet, ali s oružjem! Na zaslonu vas čekaju dva lika, svaki naoružan kako bi sačuvao svoj gol. U sredini je poveća crvena lopta. Cilj je ugurati ju u protivnički gol i pritom ne biti smaknut. Pobjednik je onaj koji prvi dođe do pet golova.

Firefall

U ovoj igri izbjegavate kataklizmu u vidu vatrenih lopti koje nemilice padaju s neba. Dok igrate solo to je prilično jednostavno, ali kad se uključi još jedan igrač... Pa, isprobajte koliko dugo možete ostati na terenu.

Gravity Shift

Više volite kooperativne igre? Udružite snage kako biste uspješno riješili zagonetke povezane s fizikom. Trebat će vam nešto znanja i puno koordinacije.

Money Movers

Timska igra u kojoj preuzimate ulogu dva brata koji pokušavaju pobjeći iz zatvora. Veći brat je fizički jači i može bacati predmete, ali je ograničen u kretanju. Manji je brži i može visoko skakati. Kombinirajući njihove sposobnosti morat ćete savladavati prepreke, rješavati zagonetke i izbjegavati čuvare.

Pong 2

Novo izdanje legendarne video igre s kojom je nastao taj žanr možete igrati i dok ste offline, jednom kad ju učitate. Možete namjestiti postavke poput primjerice brzine lopte i palice, kao i boju pozadine.

Igre koje možete igrati s prijateljima na zasebnim računalima

Battleship Online

Pokušajte pogoditi gdje su suparnički brodovi na terenu veličine deset puta deset polja. Dovoljno je poslati prijatelju poveznicu za igru, a često ćete naletjeti i na neznance koji traže nekog s kime bi na brzinu odigrali partiju-dvije.

Lichess

Klasični šah, ali ugodnog dizajna i s nizom korisnih dodataka poput sobe za brbljanje, različitih načina igranja, mogućnošću vraćanja poteza...

Speed Sudoku

Ova kompetitivna varijanta popularne glavolomke prima do četiri igrača i moguće je partiju zaštititi lozinkom kako bi ostala među prijateljima.

Ludo King

Ludo (kod nas poznatiji kao Čovječe ne ljuti se) je slavu stekao kao igra na ploči (board game), no Ludo King je vjerojatno najbolja aplikacija u kojoj ga možete igrati s prijateljima. Možete to učiniti lokalno na istom računalu ili instalirati aplikaciju na PC ili smartfone pa igrati na daljinu.

8Ball Online

Tražite li partiju bilijara online, 8Ball Online bi vam moglo biti korisno odredište ako vam nije problem zaigrati protiv nasumce odabranih protivnika.

JigsawPuzzles.io

Okupite prijatelje i bacite se u zajedničko rješavanje niza slagalica online. Možete birati vrstu slagalice, veličinu i partnera/icu. U igri je i soba za brbljanje za one koji igraju na daljinu. Vidjet ćete poteze vaših prijatelja, kao i oni vaše. Igra će automatski spremiti vaš napredak kako bi mogli nastaviti gdje ste stali u slučaju prekida.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!