TEHNO PREGLED

Pobrojali smo zanimljive aplikacije i gadgete koji su od pomoći - roditeljima

  • Autor: Miroslav Wranka
  • Zadnja izmjena 17.05.2020 20:22
  • Objavljeno 17.05.2020 u 20:23
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: MNStudio / Alamy / Alamy / Profimedia

Briga o djeci nikad nije laka i jednostavna zadaća. Pogledajte aplikacije i uređaje koje možete upotrijebiti kako biste si olakšali život

Donosimo pregled deset aplikacija i gadgeta koji će vam pomoći brinuti o djeci.

Sprout Baby (iOS)

Sprout Baby je aplikacija pomoću koje ćete lakše pratiti hranjenje bebe, unos lijekova i tome slično. Posebno je korisna dok je riječ o novorođenčetu, kad vam je glava puna svega i svačega. Moguće ju je dijeliti s više članova obitelji, kako bi svi bili upućeni.

Nest Cam

Nest Cam

Izvor: Google / Autor: Google

Nest Cam (nekad poznatiji kao Dropcam)

Nest Cam je kamera koju možete upotrijebiti kako bi držali malo dijete na oku dok se bavite nečim drugim (recimo, pripremate ručak). Može ju koristiti više ljudi odjednom za pregled, gledanje prethodno snimljenog materijala, pohranu snimki i tome slično.

Cloud Baby Monitor

Aplikacija Cloud Baby Monitor odlično će poslužiti svima kojima doseg običnih kamera i drugih uređaja za nadzor djece nije dovoljan. Može slati obavijesti kad zabilježi zvuk u sobi pod nadzorom, između ostalog.

Echo Studio

Echo Studio

Izvor: Amazon / Autor: Amazon

Alexa / Echo

Amazonovu digitalnu osobnu pomoćnicu i pametni zvučnik možete upotrijebiti kako bi vas podsjetila kad je vrijeme za, recimo, nahraniti bebu, zabilježiti kad se pokakila koristeći upravljanje glasom ili joj pustiti zvuk oceana dok spava.

Philipsove žarulje Hue

Roditeljima koji trebaju staviti malu djecu na spavanje svaku večer dobro će doći žarulje koje je moguće ugasiti ili prigušiti glasovno, bez korištenja ruku.

Lego Education Wedo 2.0

Lego Education Wedo 2.0

Izvor: Lego / Autor: Lego

Lego Education Wedo 2.0

Ovaj set, namijenjen djeci staroj sedam i više godina, osmišljen je kako bi ih podučio osnovama programiranja i robotike koristeći upute korak po korak.

Amazon Fire HD 8 Kids

Amazon Fire HD 8 Kids

Izvor: Amazon / Autor: Amazon

Amazon Fire HD 8 Kids

Za nas odrasle Amazonovo tablet računalo vjerojatno ne bi bilo dovoljno dobro. Ali za klince je idealno jer dolazi u gumenom kućištu koje je lako držati i teško pokidati, a mogu ih koristiti za igranje, gledanje crtića i čitanje knjiga. Svaki od ovih uređaja dolazi s pretplatom na Amazonov servis za roditeljski nadzor FreeTime, kako bi roditelji mogli držati oko na dostupnim sadržajima i odrediti dnevne limite korištenja.

Dohm Classic

Ovaj je uređaj specifičan po tome što ispušta bijelu buku, koja može biti vrlo korisna pri uspavljivanju beba jer prigušuje zvukove koji dolaze izvana.

Huckleberry

Huckleberry omogućava bilježenje vremena kad su djeca nahranjena, kad su otišla na redovno spavanje, a kad zadrijemala poslijepodne. Izračunat će idealno vrijeme za iduće drijemanje i odlazak na spavanje. Također vam prikupljene podatke o obrascima spavanja može prikazati u grafikonima i tablicama.

Hatch Rest +

Hatch Rest +

Izvor: Hatch / Autor: Hatch

Hatch Rest +

Još jedan uređaj koji emitira bijelu buku, ali s zgodnom dodatnom opcijom: njime možete upravljati koristeći pametni telefon i koristiti ga kao monitor za nadzor. Uz to ga je moguće programirati kako bi se automatski uključio kad dođe vrijeme za spavanje, a možete i namjestiti razne zvukove i svjetla za buđenje. Ima punjivu bateriju pa ga možete premještati po kući kako se ukaže potreba, kao i pričati s djetetom.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!