PAZI IRONIJE

Za kampanju borbe protiv piratstva - ukrali fotografiju!

27.03.2014 u 15:02

Bionic
Reading

Business Software Alliance, grupa koja među ostalim predstavlja Adobe, Apple, Intel i Microsoft u borbi protiv piratiziranog softvera, sama je 'uhvaćena' u ilegalnoj aktivnosti - krađi fotografije za Facebook oglase

BSA je prije nekoliko tjedana pokrenula vrlo agresivnu i kontroverznu kampanju protiv piratstva, a osim uobičajenih oglasa koriste i društvene mreže poput Facebooka kako bi prenijeli poruku ljudima da za novac prijavljuju nelicenciran softver.


Jedna od bizarnijih situacija se razvila kada su iskoristili fotografiju povodom Dana sv. Patrika s porukom 'Tvoj lončić sa zlatom je upravo tu baby. Prijavi nelicenciran softver i budi plaćen'. Problem je nastao utoliko što je fotografija ugrabljena sa stranice Cake Central. Kako bi bili potpuno sigurni da je u pitanju krađa materijala, ekipa sa stranice TorrentFreak je kontaktirala BSA u potrazi za informacijama, nakon čega je Facebook post misteriozno nestao.

Grupa BSA nije odgovorila na upit TF-a, a usprkos brisanju kontroverznog posta, on je još uvijek spremljen na više lokacija. Prikrivanje grupi koja zastupa softverske divove očito ne ide...

TorrentFreak tako piše da ohrabruju korisnika 'bethasd' sa stranice Cake Central da napravi upravo ono što u kampanji BSA želi - prijavi krađu materijala i zatraži istovremeno i odštetu i novac koji BSA pruža onima koji prijavljuju piratizirani sadržaj.