ODLIČNI NOVITETI

WhatsApp napokon možemo koristiti i preko računala

22.01.2015 u 11:07

Bionic
Reading

Predstavnici WhatsAppa predstavili su novitet koji korisnici već neko vrijeme nestrpljivo čekaju - ovaj servis odsad je moguće koristiti i preko web-sučelja

Oko 600 milijuna korisnika komunikacijskog alata WhatsApp već neko vrijeme pronalaze načine kako bi ovaj servis mogli koristiti i preko web-sučelja na osobnim računalima. Rješenja trećih strana postojalo je nekoliko, a sada je cijeloj stvari odlučio doskočiti sam WhatsApp.

Usmjerite li tako svoje web-preglednike na adresu web.whatsapp.com, dočekat će vas QR kod te upute za skeniranje istog na različitim mobilnim platformama. Nakon što ste odradili upute u web-sučelju moći ćete vidjeti povijest svojih razgovora te započeti konverzaciju s nekim od svojih kontakata.

Princip povezivanja izuzetno je jednostavan - potrebno je kroz aplikaciju na mobilnom uređaju prema uputama skenirati QR kod i možete početi s korištenjem WhatsAppa na računalu. Ono što neće razveseliti korisnike WhatsAppa na iOS uređajima je činjenica da ovaj servis nije moguće koristiti tako i na toj mobilnoj platformi. WhatsAppa najavljuje da planira uvesti i tu mogućnost, no nije navedeno kada će je implementirati.