VARANJE NA TESTOVIMA

Volkswagen kreće s rješavanjem problema na 30.000 vozila u Hrvatskoj

03.02.2016 u 15:12

Bionic
Reading

Nakon što se donekle smirila situacija oko Volkswagenove afere poslije otkrića varanja na ekotestovima kompanija je prema najavama krenula u ispravak situacije. Diljem svijeta, pa tako i u Hrvatskoj, započinje s uklanjanjem spornog sustava na vozilima

Baš kao što je to i bilo najavljeno krajem studenog prošle godine, Volkswagen će na spornim vozilima ukloniti softver te plastični filtar koji su u kombinaciji bili namijenjeni prikazu lažnih podataka o emisijama štetnih plinova. Iz tvrtke sada obavještavaju da kreću u izmjene spornih sustava.

Sukladno najavama te službenom početku provođenja servisnih mjera za dizelske motore EA189, vezano uz redukciju emisije dušikovih oksida u cijeloj Europi, i u Hrvatskoj će uvoznik Porsche Croatia započeti s izmjenama.

U Hrvatskoj se radi o nešto manje od 30.000 vozila na koja se odnosi ova mjera, a prilagodba će za sve vlasnike vozila biti u potpunosti besplatna. Prilagodba će u Hrvatskoj započeti početkom ožujka te će se provoditi sukcesivno tijekom godine.

Vlasnici spomenutih vozila bit će pravovremeno obaviješteni o terminu provedbe servisne mjere za njihova vozila i pozvani u ovlaštene servise na provedbu.

Iz kompanije također napominju da su sva vozila tehnički sigurna i spremna za vožnju te se sukladno tome mogu neograničeno koristiti u cestovnom prometu.