TEHNO NOVITETI

Vivax Fly 4: Cijena i još tri stvari koje trebate znati o najnovijem hrvatskom smartfonu

02.06.2017 u 13:35

Bionic
Reading

Osnovna karakteristika najnovijeg telefona iz Vivaxa je pametno osmišljena kombinacija dizajna, tehničkih mogućnosti i prihvatljive cijene

Hrvatski brend Vivax u sjedištu u Buzinu danas je predstavio najnoviji u nizu smartfona napravljenih za lokalno tržište. Riječ je o njihovom najboljem telefonu do danas koji vizualnu eleganciju nastoji spojiti s prihvatljivom cijenom. Predstavnici Vivaxa ponosno stoje iza svojeg uređaja tvrdivši kako je brend uvelike uznapredovao od dana kada ga se povezivalo sa robom srednje do niže klase.

Vivax je tijekom prošle godine zabilježio povećanje tržišnog udjela te je proširio tržište na tri dodatne regije: Belgiju, Rumunjsku i Grčku. Fly će se tako pored našeg pojaviti i na sveukupno 24 tržišta, ohrabren uspjehom svojeg prethodnika Flyja 3 koji je tijekom godine dana prodan u 150 tisuća primjeraka

Veza s klimom

Jedan od ključnih argumenata zašto imaju pouzdanje u lokalno tržište je i vrhunski servis koji u slučaju bilo kakvog kvara može čak poslati servisera po pokvareni uređaj te ponuditi adekvatnu zamjenu. Pored jake podrške, Vivax tvrdi kako je ovaj uređaj napravljen da bi u cijelosti podržavao druge uređaje iz linije Vivax poput klima uređaja kojima može upravljatu putem interneta.

Što se kvalitete samog uređaja tiče, predstavnici Vivaxa uvjeravaju nas kako je njihov nadzir nad proizvodnjom Flyja 4 bio od samog početka dizajna do proizvodnog procesa u tvornici, čime dodatno stoje iza onoga što ovih dana planiraju predstaviti hrvatskim kupcima.

Senzor za otisak

Vivaxov flagship mobitel Fly 4 slijedi dizajnerske smijernice najvećih igrača na tržištu, a ponosi se metalnim 2,5D kućištem koje dolazi u dvije boje, te ekranom dijagonale 5.2 inča osjetljivim na dodir. Fly 4 dolazi sa prednjim senzorom za otisak prsta s 5 memorija, što znači da je moguće pokretati različite aplikacije s različitim prstima. Pod poklopcem Fly 4 krije procesor s osam jezgri radnog takta 1,3GHz, 3GB RAMa i operativnim sustavom Android 7.0.

Baterija

Što se baterije tiče, on dolazi sa 4000 mAh Li-polymer baterijom koja bi u optimalnim uvjetima korisniku trebala prisrbiti nesmetano korištenje tijekom cijelog dana. Fly 4 korisniku na raspolaganje daje zadnju 13MP i prednju 8MP kameru, FM radio kao i preglednike svih standardnih video i slikovnih formata.

Cijena

Preporučena cijena smartfona Vivax Fly 4 u Hrvatskoj kreće se oko 1.299 kuna, a trebao bi biti dostupan na velikom broju prodajnih mjesta i internet dućana.

  • +4
Predstavljanje hrvatskog telefona Vivax Fly 4 Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina