IVAN MRVOŠ I INCLUDE

'Naše pametne klupe smanjile su emisiju CO2 za 275 kilograma samo u ovoj godini'

02.06.2017 u 11:42

Bionic
Reading

Dugoročni cilj je postaviti Include na mjesto vodećeg europskog izvoznika pametne urbane opreme, a to zasigurno neće biti lagan posao

'Naše klupe proizvele su više od 500 kWh čiste električne energije u ovoj godini. To znači da smo emisiju CO2 smanjili za više od 275 kilograma', pohvalili su se iz solinske tvrtke Include.

Kako kažu, od početka 2017. godine na klupama se napunilo više od 8.000 uređaja u 13 zemalja diljem svijeta.

Kako je u nedavnom razgovoru za tportal direktor tvrtke, mladi Ivan Mrvoš naglasio, cilj do kraja ove godine je instalirati više od 600 klupa, od čega će barem polovica biti u izvozu.

'Vjerujem da će upravo ova godina biti prva s milijunskim prihodima u izvozu. To je jedan od glavnih ciljeva kojega sam stavio pred sebe i svoj tim. Tek kada to postignemo možemo za sebe reći da smo izvozna tvrtka', kazao je Mrvoš.

Dugoročni cilj je postaviti Include na mjesto vodećeg europskog izvoznika pametne urbane opreme, a to zasigurno neće biti lagan posao. 

Sredinom svibnja svoje prve pametne klupe postavili su u Melbourneu, a odobrenje se čeka za Sidney. Osim toga ulaze u suradnju i s dvije velike australske tvrtke – Telstrom i Synergyem. Telstra je jedan od najvećih teleoperatera i poprilično su zainteresirani za integraciju našeg sustava daljinskog nadzora i upravljanja klupama unutar njihova sustava te za prodaju naših klupa. Synergy je jedan od najvećih distributera električne energije. Obje tvrtke već su kupile klupe te ih trenutno promoviraju na tržištu

Include je nedavno prikupio više od 410 tisuća eura investicija na platformi Funderbeam.