WATCHOS 9.2

Uz Apple Watch se od sad možete utrkivati - sami sa sobom

14.12.2022 u 12:19

Bionic
Reading

Zabavna značajka za rekreativce dio je softvera WatchOS 9.2 kojeg mogu preuzeti svi korisnici Appleovog pametnog sata počevši sa Apple Watchem 4

iPhone je upravo dobio nadogradnju iOS 16.2 koja sa sobom donosi karaoke za Apple Music i digitalnu bijelu ploču Freeform, no što je sa Apple Watchem? Pametan sat iz Applea dobio je nadogradnju WatchOS 9.2 koja dolazi sa automatskim prepoznavanjem staze pod imenom Race Route koje može prepoznati kad, recimo, dođete na mjesto gdje često vozite bicikl ili trčite te automatski aktivirati opciju za natjecanje protiv vaših dosadašnjih rezultata.

Apple je dolasko WatchOS-a 9 već dodao nekoliko zanimljivosti za trkače, uključujući mjerenje trkačke forme i zona kardio aktivnosti.

Kako preuzeti WatchOS 9.2?

Prvo što morate napraviti je preuzeti iOS 16.2 za iPhone ulaskom u Settings > General > Software Update > Download and Install. Nakon toga napunite sat na preko 50 posto i spojite ga na punjač te na iPhoneu otvorite aplikaciju Watch, uđite u nju i potražite opciju General > Software Update.

Race Route: Kao utrka protiv duha u Mario Kartu

Jeste li ikad željeli utrkivati se protiv vašeg dosadašnjeg rekordnog rezultata? Od sad možete uz Race Route, opciju koja grupira slične rute vježbe za dva ili više treninga. Nakon toga se možete 'natjecati' sa nedavnom utrkom ili najboljim vremenom na istoj ruti. Tijekom trčanja ili vožnje biciklom dobit ćete obavjesti o tempu, kao i upozorenja da silazite s rute.

Automatsko prepoznavanje rute

Apple Watch od sad može prepoznati kad dođete do bilo koje staze od 400 metara i zapitati vas koju crtu želite koristiti. Također ćete dobiti preciznije informacije u tempu, distanci i ruti, koje Apple snabdijeva pomoću podataka unutar Apple Mapsa i GPS-a. Ako ne otkrije stazu, vi je možete dodati kasnije putem izvješća unutar aplikacije Fitness za iPhone.

  • +5
Apple Watch Series 8 Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina

Što je još novog došlo na Apple Watch?

Nekoliko manjih ali simpatičnih dodataka. Apple Watch Ultra sad može raditi do 17 sati uz pomoć Multisport aktivnosti pri niskoj razini potrošnje, dok se među treninzima pronašla i aplikacija za kickboxing.

Aplikacija za buku radi sa prvom generacijom AirPodsa Pro i AirPodsima Max tijekom korištenja aktivnog poništavanja buke. Korisnici obiteljskih postavki mogu kontrolirati neke kućanske aparate poput HomePod zvučnika te otključavati vrata putem digitalnog ključa u Walletu.

Konačno, tu je i pomoćna vizializacija za aktivaciju sirene Apple Watcha Ultra, dok su AssisstiveTouch i brze akcije puno preciznije, zaključuje Cnet.