NOVA ZNAČAJKA

Uskoro će svi na partyju moći sastavljati listu za Spotify u stvarnom vremenu

27.09.2023 u 13:38

Bionic
Reading

Spotify je predstavio Jam, novu značajku pomoću koje do 32 osobe odjednom mogu kontrolirati jedan popis za reprodukciju

Značajka Jam primarno dizajnirana za korištenje u stvarnom vremenu - recimo, tijekom tuluma - kad su svi koji kreiraju playlistu u istoj prostoriji. No, moguće ju je koristiti i ako niste svi na istom mjestu.

Jam omogućuje ručno dodavanje pjesme na zajednički popis za reprodukciju, dok algoritam tvrtke također može preporučiti pjesme za koje misli da će se svidjeti ostalima.

Sudjelovati mogu svi, bez obzira na to koriste li Spotify besplatno ili ga plaćaju. Jam je već dostupan pojedinim pretplatnicima na Spotify Premium. Spotify nastoji odmaknuti se od pružanja isključivo usluga streaminga i postati više društvenom mrežom.

Zajedničke playliste nudi od kraja 2020. godine, kada su uveli mogućnost dijeljenja glazbe u jednom streamu za dva korisnika odjednom. Tijekom 2021. su predstavili Blends, značajku pomoću koje dvoje korisnika mogu pomiješati pjesme koje su odabrali s algoritamski generiranim popisom za reprodukciju, koji pokušava pogoditi što bi im se moglo svidjeti.

U veljači ove godine ponudili su virtualnog DJ-a temeljenog na umjetnoj inteligenciji, koji pokušava pogoditi što bi vam se moglo svidjeti i usput servirati drske dosjetke. Mjesec dana kasnije uveli su feed u stilu TikToka, piše Gizmodo.