ISTRAŽIVANJE

USB-C bi iPhoneu mogao donijeti veliki broj novih korisnika

07.09.2023 u 10:53

Bionic
Reading

Prema istraživanju provedenom u SAD-u, nemali broj vlasnika Androida razmišlja o kupovini iPhonea 15 zbog prijelaza na univerzalni standard punjenja

Najavljeni prijelaz Appleovog pametnog telefona iPhone 15 na utor za USB-C ove godine mogao bi motivirati velik broj korisnika uređaja s operativnim sustavom Android na promjenu strane.

U istraživanju koje je u Sjedinjenim Državama proveo SellCell sudjelovalo je više od tisuću korisnika iPhonea i približno isti broj korisnika Androida.

Među anketiranim postojećim korisnicima iPhonea njih 63 posto je reklo kako bi prijelaz na USB-C mogao utjecati na njihovu odluku o kupovini iPhonea 15.

Od onih koji bi bili motivirani za kupnju zbog USB-C-a, većina korisnika iPhonea (37 posto) kao razlog je navela to što bi u tom slučaju mogli koristiti jedan kabel za punjenje za iPhonea, Maca i iPada.

Ukupno je 66 posto korisnika iPhonea reklo kako planira nabaviti iPhone 15.

Ali, iznenađenje su bili rezultati među korisnicima Androida.

Čak 44 posto sadašnjih vlasnika Androida moglo bi prijeći na iPhone ako taj uređaj dobije USB-C. Za njih 35 posto motivirajuće je to što će novi iPhone postati kompatibilan s punjačima koji nisu Appleovi.

Među sadašnjim korisnicima Androida, 66 posto je reklo kako ne bi kupili iPhone 15, ali njih 34 posto razmišlja o prijelazu na taj uređaj.

Apple je koristio priključak Lightning na ‌iPhoneu‌ dulje od 10 godina, od modela iPhone 5, predstavljenog 2012. godine.

Zadnjih nekoliko godina svi modeli računala Mac i iPad dobili su USB-C. Na red je došao i iPhone nakon što je Europska unija donijela propise prema kojima svi mobilni i prijenosni uređaji namijenjeni širokoj potrošnji trebaju koristiti univerzalni standard punjenja.

Očekuje se da će Apple predstaviti novu liniju modela iPhone 15 tijekom događanja najavljenog za 12. rujna, uz pametni sat Apple Watch Series 9 i drugu generaciju Apple Watch Ultra, piše Mac Rumors.