TEHNO SAVJETI

iPhone nudi rješenje za nametljive pozivatelje: Evo o čemu se radi

30.08.2023 u 08:24

Bionic
Reading

Na iPhoneu putem izbornika možete vrlo učinkovito utišati pozive izabranih kontakata. Evo kako to napraviti

Svi imamo prijatelje koji nas zovu u najneprikladnijem trenu. Ako ih ne želite blokirati (i time ugroziti ono prijateljstva što vam je preostalo), uvijek možete utišati njihove pozive.

Trik je u Fokusu

Značajka Fokus za iPhone služi za smanjivanje smetnji tijekom radnog dana, no može poslužiti i za utišavanje notifikacija i poziva. Također možete napraviti poseban fokus napravljen samo za određeni kontakt.

Prvo idite u postavke i tamo odaberite stavku za Fokus. Pritisnite na znak plusa u gornjem desnom kutu i birajte opciju Prilagođeno. Telefon će vas nakon toga tražiti ime za novi Fokus. Upišite ga i birajte dalje. Nakon toga odite do stavke Osobe, pritisnite na 'Utišaj obavjesti od' te birajte kontakte. Nakon što ste gotovi, spremnite Fokus i izađite iz izbornika.

Kako aktivirati utišavanje?

Nakon toga s vrha ekrana povucite kontrolni centar, dugo pritisnite opciju za Fokus i birajte Fokus koji ste napravili. Kasnije ga možete isključiti jednostavnim prebacivanjem na drugi Fokus ili gašenjem Fokusa.

Ova metoda utišavanja kontakata jako je korisna u slučaju da određenog pozivatelja želite učiniti neprimjetnim tijekom određenog razdoblja. Ako za njih više nikad ne želite čuti, uvijek vam preostaje opcija da ih jednostavno - blokirate.