ČUDNOVATE ZVIJERI I GDJE IH NAĆI

Upravljajte svojim Androidom naredbama pravih čarobnjaka

07.11.2016 u 08:13

Bionic
Reading

Warner Bros. Pictures i Google udružili su snage kako bi promovirali ekranizaciju čarobnog svijeta autorice J.K. Rowling - film 'Čudnovate zvijeri i gdje ih naći'. U sklopu toga, korisnici Android pametnih telefona moći će baciti čaroliju

Tko se želi okušati u čarobnjaštvu, bit će dovoljno pozvati Google na Android mobitelu s glasovnom naredbom 'OK Google', nakon čega će naredbe 'Lumos' ili 'Nox' upaliti ili ugasiti LED rasvjetu. Google navodi da korisnici trebaju probati i 'Silencio' kako bi ugasili zvuk na svom uređaju.

Da stvar bude bolja, Google Street View može poslužiti za pregled New Yorka iz 1926. godine kakav je (čarobno) oživljen u filmu 'Čudnovate zvijeri i gdje ih naći', naravno i uz neke stvarne lokacije. Pored toga, posebno iskustvo će čekati i vlasnike Daydream seta za virtualnu stvarnost, no dostupnost tog dodatka se očekuje tek ovaj mjesec.

Google i Warner Bros. Pictures su pripremili još i posebne Fantastic Beasts virtualne 'naljepnice' namijenjene korištenju u Google Allo komunikacijskom appu. Više 'magičnih' mogućnosti moguće je pronaći na posebno izrađenoj stranici.