DAYDREAM VIEW VR

Google predstavio bežičnu kacigu za virtualnu stvarnost

05.10.2016 u 16:15

Bionic
Reading

Tržište kaciga za virtualnu stvarnost uskoro će imati još jednog velikog igrača. Google je upravo objavio svojeg predstavnika - kacigu pod imenom Daydream View VR

Kao što i naslov nalaže, najnovija kaciga za virtualnu stvarnost ne koristi nikakve kablove, a napravljena je od smartfona koji imaju Googleov nedavno najavljeni softver Daydream. Daydream Viev VR na tržištu bi se trebao pojaviti već ovog listopada, kažu iz Googlea.

Daydream View VR je uređaj koji filozofiji virtualne stvarnosti prilazi na malo drukčiji način, rekao je Googleov voditelj sekcije za virtualnu stvarnost Clay Bavor. Uređaj o kojemu je ovdje riječ za 30 posto je lakši od sličnih kaciga te će koštati 79 dolara. Bavor je na ovaj način spomenuo konkurenciju u vidu Samsung Gear VR-a bez spominjanja njegova imena.

Samsung Gear VR, podsjetimo, košta 99 dolara te je kompatibilan s nizom Samsungovih uređaja. Daydream View VR koštat će manje te bi trebao biti kompatibilan sa svim uređajima koji imaju odgovarajući softver, uključujući nedavno najavljene Googleove smartfone Pixel i Pixel XL. Daydream View VR spojit će se bežično na svaki od tih uređaja tako da 'otvorite poklopac, ubacite telefon, zatvorite poklopac i to je to'.

Poklopac također služi kako bi pohranio daljinski upravljač Daydream koji pomoću senzora za kretnje i dva gumba korisniku daje mogućnost dodatne interakcije sa softverom. Pored daljinskog upravljača i podrške za Googleov softver Daydream, ovaj uređaj obećava i olakšano iskustvo korištenja.

Googleov Daydream View VR obložen je mikrofibrom koja diše, dok je vizor moguće jednostavno skinuti i ručno oprati. Kaciga će ovog listopada izaći samo u jednoj boji slate (siva). Google obećava kako će druga pošiljka uređaja imati još dvije opcije: snow (bijela) i crimson (crvena).

Adrienne McCallister, ravnateljica partnerstava za VR predstavila je softver koji će biti dostupan za nadolazeću kacigu za VR. Predstavljeno je iskustvo za VR nadolazećeg filma o Harryju Potteru. Kao što ste i pretpostavili, riječ je o igri u kojoj postajete čarobnjak koji koristi Daydreamov kontroler kao čarobni štapić.

Drugi najavljeni naslovi uključuju CCP-ovu igru Gunjack 2: End of Shift. Riječ je o pucačini iz prvog lica koja je trenutno dostupna za Oculus Rift, HTC Vive i Gear VR.