MOBILNI NOVITETI

Unihertz Atom XL izgleda kao mješavina CAT-a S31 i iPhonea SE

11.03.2020 u 14:30

Bionic
Reading

XL verzija malog smartfona financiranog putem Kickstartera izgleda kao da može podnijeti i ozbiljnijie udarce

Unihertz, kineski mali proizvođač smartfona koji se specijalizirao za izradu vrlo nišnih uređaja izgleda kao kompanija čijih nekoliko tisuća fanatično vijernih klijenata jednostavno obožavaju njihove proizvode.

Njihov najnoviji uređaj pod imenom Atom XL je veća verzija otpornog smartfona Atom. S obzirom da Atom koristi sitni ekrančić od 2.45 inča rezolucije 432 puta 240 piksela, novi Atom XL također spada među najmanje pametne telefone na tržištu.

Mali titan

XL koristi 4-inčni ekran rezolucije 1136 puta 640 piksela što je, podsjećamo, ista rezolucija koju koristi iPhone SE. Kao i iPhone SE, ekran okružuju podeblji rubovi gdje je kompanija smjestila nekoliko navigacijskih tipki, senzor za otisak prsta, kontrole zvuka i selfie kameru.

Prema prvim dojmovima The Vergea, XL koristi Android koji podsjeća na staru eru uređaja iz 2011., prije nego što su telefoni počeli dobijati na veličini. Prostor za ekran je i dalje malo zbijen, no uređaj u načelu radi sve što bi trebao raditi.

Atom XL, makar se reklamira tako, nije mali smartfon - riječ je o robusnom uređaju debljine 17.5 mm koji teži 225 grama - nešto više od Galaxyja Ultre. Smartfon pokreće moćna baterija od 4300 mAh iz koje proizvođač (uz nisku potrošnju malog ekrana i nezahtjevnog procesora) nastoji iscjediti dulji rad između dva punjenja. Smartfon također ima IP68 certifikat zaštite od vode i prašine.