TP-Link PA4010 Kit

Umrežavanje bez žice

25.08.2017 u 16:14

Bionic
Reading

Što učiniti kada vam Wi-Fi nije dovoljno brz a nije vam zgodno provlačiti žicu? Evo jednostavnog i jeftinog rješenja

Svi mi vjerujemo kako je budućnost bežična, ali nikako da se riješimo žice. Wi-Fi veza često nije dovoljno brza za naše potrebe, a u nekim situacijama ne možemo se ni spojiti zbog prevelike udaljenosti i zidova koji blokiraju signal. Srećom, tu su takozvani powerline adapteri koji omogućuju spajanje na žičnu mrežu preko uređaja koje naprosto uštekamo u strujnu utičnicu u zidu – kada nemamo volje/vremena razvlačiti kabel kroz zidove: tako dobivamo internet preko struje.

TP-Link TL-PA4010PKIT je komplet dva takva bežična adaptera koji omogućuju da mreža preko struje dođe do naših računala. Taj je Powerline adapter maksimalno jednostavno koristiti: samo ih uključite u strujne utičnice, prvi povežete s routerom, pritisnete tipku (jedinu) na oba uređaja i oni će se međusobno spojiti. Ne morate instalirati nikakve upravljače programe, sve je plug and play.

TP-Linkovi uređaji nude nekoliko jedinstvenih prednosti. Vrlo su maleni, ne strše odviše iz strujne utičnice i podržavaju HomePlug AV standard. Mrežni protok je zaštićen neprobojnom 128-bitnom AES enkripcijom a troše vrlo malo energije: u stanju su uštedjeti i do 85% vašem računu za struju. Sve je to automatski, dakako!