TECHNOLOGY FOR GOOD

Udruge, prijavite se za besplatnu Microsoftovu edukaciju!

02.05.2017 u 14:57

Bionic
Reading

Uskoro će u Zagrebu biti održan seminar koji će predstavnike nevladinih organizacija podučiti kako mogu doći do Microsoftovih donacija

Technology for Good, program kojeg provode Microsoft i Fondacija Mozaik kao službeni predstavnik udruge Tech Soup, bit će održan u nedjelju, 11. svibnja u Microsoftovim prostorima u Zagrebu. 

Riječ je o programu edukacije, namijenjenom nevladinim organizacijama, o tome kako ostvariti donaciju licenciranih Microsoftovih softvera kroz program TechSoup Balkans i kako koristiti tehnologiju za povećanje efikasnosti i stvaranje pozitivnog društvenog utjecaja 

Sudjelovat će više od 60 predstavnika nevladinih organizacija. Fokus će biti na donaciju usluga u oblaku u vrijednosti od 5.000 američkih dolara godišnje koje Microsoft donira nevladinim udrugama te na program Office 365.

Ovogodišnje događanje donosi dvije novosti - dodatne webinare te naglasak na mogućnosti Microsoft Azurea i analitiku.  Webinari će biti organizirani u danima prije i poslije središnjeg događanja.

Prvi webinar pod nazivom Pohrana datoteka u oblak i dijeljenje dokumenata održat će tvrtka Citus u četvrtak, 4. svibnja, dok će drugi webinar naziva Organizacija vremena i praćenje izvršavanja zadataka kroz Planner biti održan u drugoj polovici svibnja. Prijaviti se možete ovdje

Posebna pozornost bit će posvećena analitičkim alatima kao što je Power BI putem kojih nevladine udruge mogu raditi brojne analize na temelju upisanih podataka. Osim toga sudionici događanja dobit će savjete i demonstracije o prednostima korištenja tehnologija i softverskih alata kao što su  Office 365, Dynamics, Azure, Power BI u svakodnevnim poslovima, kao i kako ostvariti uvjete za donaciju. 

'TechSoup je program putem kojeg kontinuirano doprinosimo poboljšanju uvjeta rada nevladinih organizacija kroz tehnologiju i nova tehnološka rješenja. Cilj nam je da svaka organizacija raspolaže adekvatnim tehnološkim resursima i znanjem kako bi ostvarila svoj puni potencijal.  Microsoft nam je u ovoj misiji najveći regionalni partner', rekla je Vildana Mujkić, direktorica TechSoup Balkans.

'Tehnologija je preduvjet uspjeha svake privatne i javne tvrtke, pa tako i nevladinih udruga i organizacija. Potrebu za tehnologijom pokazuje i podatak da u svijetu više od milijun nevladinih organizacija koristi ovaj program, a u Hrvatskoj je taj broj veći od 600', rekla je Lejla Zukić-Krivdić, direktorica Microsoft Hrvatska i Bosna i Hercegovina.

Na globalnoj razini Microsoft svakodnevno donira softver u vrijednosti od 2,6 milijuna dolara. Prošle godine su krenuli s donacijom resursa u računalnom oblaku u vrijednosti od dodatnih milijardu dolara, što će biti realizirano tijekom iduće dvije godine. 

Više: Microsoft