SVETI IVAN ZELINA

U Hrvatskoj otvorena i stota punionica za električna vozila

22.04.2016 u 14:09

Bionic
Reading

Baš na Dan planeta Zemlje, danas je otvorena prva punionica za električna vozila u Svetom Ivanu Zelini, a ujedno je riječ i o stotoj takvoj punionici u RH

Mreža električnih punionica Zagrebačke županije sad se sastoji od 13 punionica instaliranih u devet gradova. Po jedna električna punionica instalirana je u gradovima Sveti Ivan Zelina, Dugo Selo, Ivanić Grad, Sveta Nedjelja, Vrbovec, Zaprešić, Samobor i Jastrebarsko, dok Velika Gorica broji pet električnih punionica. Mreža je povezana sa sustavom nacionalne mreže punionica za električna vozila Hrvatskog Telekoma, koji omogućava pristup krajnjim korisnicima putem jedinstvene T-RFID kartice.

'Današnjim svečanim otvorenjem stote punionice u Svetom Ivanu Zelini obilježavamo pet godina e-mobilnosti u Hrvatskoj. Hrvatski Telekom, kao tehnološki lider i partner jedinica lokane samouprave i privatnih investitora, pravovremeno je prepoznao nepovratan trend dekarbonizacije urbane mobilnosti te je u suradnji s industrijskim partnerima omogućio jedinu potpuno povezanu i najbrojniju mrežu električnih punionica, koja se sastoji od 40 javno dostupnih punionica, smještenih u 18 hrvatskih gradova. HT-ova mreža punionica od srpnja prošle godine do danas omogućila je više od 100.000 'zelenih' kilometara krajnjim korisnicima električnih vozila', naglasio je Dino Novosel zadužen za projekt e-mobility u HT-u.


Korisnici električnih vozila usluga punjenja na mreži punionica Zagrebačke županije do daljnjega mogu koristiti bez naknade. Radno vrijeme svih punionica Zagrebačke županije je od 0 do 24.

Pregled svih javno dostupnih punionica, trenutačnih statusa i detaljnih korisničkih uputa dostupan je na portalu www.puni.hr, jedinstvenoj regionalnoj eRoaming platformi koja povezuje preko 300 punionica na području RH i susjedne Slovenije. Za pristup svim punionicama iz portfelja HT-a dovoljno je zatražiti personaliziranu T-RFID karticu, slanjem korisničkog zahtjeva na e-mail: e-mobility@t.ht.hr.