UNDO SEND

Twitter će nam olakšati život s objavama, poznato kako nova opcija izgleda

08.03.2021 u 11:34

Bionic
Reading

Nova značajka će pored potvrde da je poruka poslana nuditi kratkotrajni vremenski prozor tijekom kojeg će poruka moći biti izbrisana.

Izgleda da je internetom počela kružiti animacija dugo najavljivanog Twitterovog poništavanja slanja objava odnosno značajke 'Undo send'. Prvih se slika animacije domogla poznaza analitičarka Jane Manchun Wong.

Sučelje prikazuje prepoznatljiv dijalog 'Your Tweet was sent' i novu tipku 'Undo'. Tipka 'Undo' ima dvojaku funkciju, uključujući onu statusa slanja koje korisniku pruža priliku da objavu na vrijeme poništi. Primjera radi, sličnu funkciju koristi i Gmail sa mogućnošću poništavanja slanja koja se pojavi nakon slanja tipke 'Send'.

Poništavanje slanja je, podsjetimo, dugo najavljivani dio Twitterove navodne premijske pretplate. Možda se ne radi o tipki za uređivanje objava koja vjerovatno neće nikad ni stići, no bolje išta nego ništa, komentira Verge.

Bloomberg je početkom godine objavio reportažu prema kojoj Twitter razmišja o uvođenju opcije za pretplatu ne bi li smanjio ovisnost kompanije za reklamiranjem i učinio se različitim od Facebooka i Snapchata. Izvješće također spominje potencijalnu značajku koja korisnicima omogućav međusobno plaćanje za ekskluzivne sadržaje - značajku koju kompanija naziva 'Super Follow'.