NATJEČAJ MOJA PRILIKA

Tri startupa dobila po sto tisuća kuna

06.12.2013 u 08:11

Bionic
Reading

Završen je natječaj Zagrebačke banke Moja prilika. Od 194 projekta odabrana su 24 finalista, a kući s nagradom otišlo je njih troje

Odabralo ih je povjerenstvo u kojem su, uz predstavnike Zagrebačke banke, bili i članovi iz BICRO-a, Brukete i Žinića, Gingerneta, HAMAG investa, Instituta za inovacije, Sense Consultinga, Udruge inovatora Hrvatske i ZŠEM-a.

Po 100 tisuća kuna pokupili su projekti Telemetrijski hidrantIgora Ignaca i Bore Markića, Lisnati Odred Goes Pro tvrtke Opet njih dvije i Univerzalni dodatak za automatsko izoštravanje kod video snimanja tvrtke Stype, o kojoj smo već pisali.

Na natječaj Moja prilika, koji je završio 15. rujna, zaprimljena su ukupno 194 prijavljena projekta i ideje koje su, u jednakom omjeru, prijavile fizičke osobe i registrirane tvrtke i obrti. Većina projekata je iz područja informatike i proizvodnje, ali zastupljene su i sve ostale djelatnosti.

Među njima je odabrano 24 finalista, koji su ušli u drugi krug natječaja, koji je uključivao edukacije u organizaciji ZŠEM-a i Zabe, kao i posebno predavanje o inovativnom marketingu profesora Gorana Vlašića s Instituta za inovacije.

Organizirana je interaktivna radionica s poduzetnicima te omogućeno sudjelovanje na Startup Weekendu ZŠEM-a kao priprema za završnu prezentaciju pred povjerenstvom.