SX125, SX218 i S22

Tri nova Epsonova pisača za kućne korisnike

18.05.2010 u 07:23

Bionic
Reading

Epson je europskom tržištu danas predstavio tri nova pisača za kućne korisnike koji zahtijevaju izvrsnu kvalitetu ispisa, bez zamršenih funkcija i skupog repromaterijala. Niske troškove ispisa jamči sustav zasebnih spremnika za tintu, jer je potrebno zamijeniti samo onu boju koja se istroši

Osim što Epson Stylus S22 nudi jednostavno upravljanje i kvalitetan ispis, modeli SX125 i SX218 omogućavaju skeniranje i kopiranje, s time da je potonji opremljen i LCD ekranom. Tri nova modela bit će dostupna u maloprodaji od početka lipnja.

Tinte Epson DURABrite jamče dugotrajan i vodootporan ispis na papiru, a ispisani dokumenti otporni su na polijevanje, razmazivanje, blijeđenje te na označavanje fluorescentnim markerima.

Modeli SX125 i SX218 omogućavaju jednostavno skeniranje i kopiranje te dolaze sa standardno uključenom OCR aplikacijom ABBYY FineReader koja omogućava prepoznavanje i uređivanje skeniranog teksta. Također je uključen Epsonov softver Easy Photo Fix za uređivanje skeniranih fotografija, pomoću kojega je moguće ukloniti mrlje od prašine te poboljšati boje i ispraviti pozadinsko osvjetljenje.

Model SX218 opremljen je LCD zaslonom koji čini brzim i jednostavnim pregledavanje i ispis fotografije vrhunske kvalitete, i to izravno s memorijske kartice, bez korištenja računala, čime se štedi vrijeme.

Kao ključne osobine sva tri uređaja, Epson navodi funkcionalan kućni ispis dokumenata i fotografija vrhunske kvalitete, brzinu ispisa dokumenata do 30 crno-bijelih ili 15 stranica u boji u minuti, uštedu novca pojedinačnim spremnicima za tintu s obzirom da se zamjenjuje samo boja koja se istroši, Epson DURABrite Ultra Ink koja se brzo suši, otporna je na vodu, markere, razmazivanje i blijeđenje, tehnologiju pigmenta obloženog smolom što odlično funkcionira u širokom rasponu medija te mogućnost uklanjanja efekta crvenih očiju jednim klikom u softveru Epson Easy Photo Print. Sva tri modela spadaju u kategoriju energetski učinkovitih pisača/višenamjenskih uređaja s certifikatom ENERGY STAR.

Epson Stylus SX125 i SX218

Oba modela imaju mogućnost jednostavnog ispisa, skeniranja i kopiranja dokumenata, mogućnost uređivanja skeniranog teksta pomoću softvera ABBYY FineReader OCR, kao i mogućnost restauracije boja, uklanjanja mrlja od prašine i ispravljanja pozadinskog osvjetljenja prilikom skeniranja u softveru Epson Easy Photo Fix.

Epson Stylus SX218

Ovaj uređaj omogućuje ispis dokumenata brzinom do 32 crno-bijele ili 15 stranica u boji u minuti, pregled i 'laboratorijski' ispis fotografija s memorijske kartice te brzu i jednostavnu navigaciju i ispis uz korištenje LCD zaslona.