DVA MILIJUNA KOMADA

Toshiba planira učetverostručiti prodaju LCD TV-a u Kini

  • Autor: Hina
  • Zadnja izmjena 15.12.2010 16:21
  • Objavljeno 15.12.2010 u 16:19
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Japanski elektronički div Toshiba u srijedu je izvijestio da si je zacrtao učetverostručiti prodaju LCD televizora u Kini na dva milijuna u idućoj fiskalnoj godini koja završava krajem ožujka 2012

U Toshibi očekuju da će uspjeti podmiriti raznoliku potražnju na kineskom tržištu uvođenjem u drugoj polovini prosinca devet novih kategorija LCD televizora koje obuhvaćaju ukupno 24 modela, uključujući i novu uzdanicu 55X1000C, navodi se u priopćenju.

"Potražnja na kineskom tržištu LCD televizora raste brzim tempom i očekuje se da će Kina preteći SAD i postati najveće tržište TV-ekrana u svijetu" u tekućoj financijskoj godini, izvijestila je Toshiba.

Kako bi prodrla na kinesko tržište, tvrtka je u Kini u suradnji s kineskim TCL Corporationom osnovala zajedničko poduzeće Toshiba Visual Products, koje obavlja poslove prodaje i marketinga.

Tvrtka je počela s radom 1. listopada i na dobrom je putu da proširi aktualnu mrežu Toshibinih trgovina u Kini sa sadašnjih oko 2.200 na oko 15 tisuća u sljedeće tri godine, priopćili su iz kompanije.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi