uskoro premijera

LG pokazao televizor na baterije koji možete voziti po stanu

14.12.2021 u 13:50

Bionic
Reading

Iako nas od početka CES-a 2022 dijeli još nekoliko tjedana, neki su proizvođači već počeli pokazivati što namjeravaju ponuditi

Za nekoliko tjedana u Las Vegasu (SAD) počet će Consumer Electronics Show 2022. Kao i obično, očekujemo puno novih i zanimljivih uređaja.

Neki su proizvođači već počeli najavljivati što će prikazati tijekom najvećeg svjetskog sajma potrošačke elektronike. Među njima je LG, koji će uz niz konvencionalnih ponuditi i dva nesvakidašnja televizora.

Jedan od njih je model StanbyME, televizor zaslona dijagonale 27 inča (68,5 centimetara) postavljen na stalak kojeg je moguće namještati po visini. Skupa sa stalkom moguće ga je postaviti na razne lokacije, već prema potrebama i željama.

Moguće je odvojiti LCD zaslon osjetljiv na dodir od stalka ako ga želite, negdje nasloniti ili držati u krilu. Dok je na stalku moguće ga je zakrenuti, nagnuti i postaviti u vodoravan ili uspravan položaj.

Dodatna mu je prednost to što ga možete gledati do tri sata s jednim punjenjem ugrađene baterije.

Na njemu će biti sučelje s aplikacijama za streaming kao što su Amazon Prime Video, Netflix i YouTube. Također podržava NFC za zrcaljenje slike s pametnog telefona. Što se povezivosti tiče, na raspolaganju su ulazi za USB i barem jedan za HDMI.

Uz StanbyME LG će ponuditi Objet, luksuzni OLED Evo televizor zaslona dijagonale 65 inča (165,1 cm) kojeg se ne kači na zid, već naslanja na njega.

Prekiva ga poklopac s tkaninom kojeg je moguće podići ili spustiti daljinskim upravljačem. Tkaninu je moguće zamijeniti drugom. Na raspolaganju će biti tri boje, dizajn danske tekstilne tvrtke Kvadrat.

Za zvuk je zadužen ugrađeni 4,2-kanalni audio sustav snage 80 watta.

Zasad nije poznato koliko bi StanbyMe i Objet mogli koštati, piše Verge.