ZA NULA KUNA

Top deset besplatnih iPhone aplikacija

  • Autor: G. M.
  • Zadnja izmjena 28.11.2008 14:04
  • Objavljeno 28.11.2008 u 11:18
iPhone

iPhone

Izvor: tportal.hr / Autor: Arhiva a

Nakon što ste osigurali svoj primjerak iPhonea, red je da ga prilagodite svojim potrebama, a najbolji način za to je pregledati što se nudi od besplatnih aplikacija. Mi smo izdvojili deset za koje smatramo da će biti korisne velikom broju korisnika

Računalo bez aplikacija samo je kutija na stolu; na isti način možemo reći da je iPhone bez aplikacija običan lijepi mobilni telefon. Preporučujemo da njegovu transformaciju u minijaturno računalo počnete besplatnim aplikacijama i tamo pronađete ono što vam treba. Čak i da ne pronađete sve što vam treba, korištenjem besplatnih aplikacija prikupit ćete korisno iskustvo kojim ćete mnogo smislenije izabrati aplikacije koje se plaćaju. Obratite pažnju na to da poveznice koje smo postavili vode direktno na Appleov dućan za aplikacije.

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

 

Najpopularnije odredište Hrvata kada je riječ o socijalnom umrežavanju je Facebook. Stoga vjerujemo da će ova aplikacija biti jedna od najzanimljivijih novopečenim vlasnicima iPhonea kod nas. Aplikaciju su napravili programeri Facebooka, pa je savršeno prilagođena njegovom zaslonu i mogućnostima, a radi se o jednoj od najpopularnijih aplikacija za iPhone. Navodno je koristi milijun ljudi.

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

 

Ovisnici o informacijama i novostima pronaći će dobar izvor upravo u ovoj aplikaciji. New York Times vrlo je cijenjena novina, pa vjerodostojnost isporučenih materijala na iPhone nije u pitanju. Mogu se dobivati vijesti iz raznoraznih kategorija koje korisnik pak može razvrstati po svojim željama, a čitanje vijesti moguće je i kada nema pristupa internetu.

Unicon
Podijeljeni smo u dva svijeta po sustavu mjera, a njihova važnost je, globalno gledano, otprilike jednaka, pa je pretvaranje nužno. Teško bi bilo držati u glavi sve formule za pretvaranje, a zašto bismo ih i držali kad u džepu nosimo mala računala. Unicon pretvara 70 različitih mjera u standarde koji vam trebaju.

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

 

Wordpress je vrlo popularan softver za održavanje bloga, a kako je tajna dobro bloga u redovitom osvježavanju, spoj Wordpressa i iPhonea kao mobilne platforme je logična. iPhone verzija omogućava pisanje postova, upload fotografija i editiranje postojećih postova.

 

Aplikacija Shazam pomaže u identifikaciju umjetnika koji pjeva ili svira određenu pjesmu. Kome god se barem jednom cijeli dan motala po glavi neka pjesma bez da se mogao sjetiti izvođača, znat će cijeniti ovu aplikaciju.

Weatherbug
Odgovore na pitanja što obući i obuti sutra ujutro i hoće li ovaj vikend biti dovoljno lijepo vrijeme za izlet, ponudit će Weatherbug, online prognoza vremena. Podacima koje će ponuditi ova aplikacije neće se razočarati ni korisnici kojima je vremenska prognoza hobi, nude se satelitske snimke, prognostičke karte, a za neke lokacije čak i snimke videokamera.

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

 

Zaslon iPhonea dovoljno je velik da se sa njega može sasvim lako čitati tekst, pa zašto ga onda ne iskoristiti za čitanje e-knjiga. S eReaderom iPhone postaje upravo to, čitač elektroničkih knjiga. Online trgovine ereader.com i fictionwise.com nude na prodaju knjige za ovu aplikaciju.

Netnewswire
Čitač RSS kanala čije su glavne odlike brzina, malo zauzimanje resursa i mogućnost dodavanja RSS kanala po želji. Svatko tko želi biti informiran u svako doba dana i na svakom mjestu, znat će cijeniti ovu aplikaciju.

Google Mobile App
Google je omiljena tražilica ogromnog broja korisnika interneta, nema razloga da drukčije bude među onima koji internetu misle pristupati s iPhonea, stoga im je Google to odlučio olakšati izradom aplikacije posebno za tu namjenu.

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

 

Vrlo obična i ni po čemu spektakularna aplikacija koja pali zaslon telefona i na njemu prikazuje bijelu boju da bi poslužio kao svjetiljka. Takve aplikacije postoje i za druge telefone što Light čini još manje uzbudljivim, ako je to ikako moguće. Međutim, kada se nađete u mračnoj prostoriji ili kada po noći nestane struje, Light će se pokazati korisnijim od, primjerice, popularnog Facebooka.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!