ZLATNE NAGRADE WEB STRATEGIJE

Tko ima najinovativniji web projekt?

08.03.2012 u 14:45

Bionic
Reading

Tijekom prvog dana konferencije o poslovanju na webu nagrađena su tri projekta s područja turizma, zapošljavanja i poslovnog povezivanja

Tijekom trinaeste regionalne konferencije Web::Strategija, koja se održava od 8. do 10. ožujka u zagrebačkom Hypo Expo centru, dodijeljene su nagrade u kategoriji web poslovanje 2012.

O nagradama je odlučivao stručni ocjenjivački odbor u sastavu Marina Đukanović (Kolektiva.net), Kata Barišić (Pokloni.Me) i Hrvoje Bujas (Crno jaje i GoHome tražilica). Dodijeljene su tri nagrade tvrtkama koje u web poslovanju koriste najinventivnija i najkreativnija poslovna rješenja.

'Konkurencija među prijavljenim projektima i ovog je puta bila prilično oštra', rekao je nadzornik ocjenjivačkog odbora Zlatne nagrade Siniša Gavrilović, 'trebali smo birati između velikog broja kvalitetnih web projekata.'

Tko je, dakle, pokupio ovogodišnje Zlatne nagrade?

Poslomat.hr, projekt tvrtke Mono, koji je ocijenjen kao vrlo koristan jer spaja popularne društvene mreže i potrebu za što kvalitetnijom prezentacijom svih onih koji nude, traže ili mijenjaju posao. Prednosti su mu to što je jednostavan za korištenje i omogućava izravnu komunikaciju poslodavaca i posloprimaca.

OneCroatia.info, za projekt 'Hrvatska na dlanu'. Nagradu je, prema obrazloženju žirija, zaslužio zbog velikog potencijala, preglednosti, oku ugodnog dizajna i jasne spojnice prema društvenim mrežama. 'Hrvatska vapi za efikasnijim turističkim portalima od postojećih, zato im dajemo svoj glas', rekao je član ocjenjivačkog odbora Hrvoje Bujas.

Chasebuzz.com, projekt tvrtke Serengeti, ocijenjen je kao jedinstveni svjetski online servis koji omogućava velikim i malim IT kompanijama da, međusobno razmjenjujući znanja, iskustva i ideje na već isprobanim uspješnim poslovnim ICT rješenjima, svi skupa višestruko profitiraju zaobilazeći potencijalne greške i učeći na najboljim primjerima.

Prvi dan Web Strategije prošao je u znaku niza predavanja vezanih uz poslovanje na mreži, trendove i metode web poslovanja i prodaje online u turizmu i drugim djelatnostima.