Oracle Technology Day for Business

Tehnologije u oblacima mijenjaju način na koji razmišljamo i komuniciramo sa svijetom

27.03.2019 u 13:18

Bionic
Reading

Ovogodišnja, 13. konferencija Oracle Technology Day for Business, održana je pod prikladnim motom 'Your Future Runs on Cloud' i okupila je više od 300 stručnjaka iz zemlje i svijeta.

Oracle, jedan od vodećih svjetskih proizvođača poslovnog softvera i hardvera, održao je danas u zagrebačkom Plaza Event Centru 13. konferenciju Oracle Technology Day for Business. Više od 300 stručnjaka iz zemlje i svijeta ponudilo je svoja rješenja i odgovore na izazovne zahtjeve kada je riječ o inovacijama i zbivanjima na globalnoj, regionalnoj i domaćoj IT sceni.

Osmišljena kako bi se sudionicima omogućilo istraživanje novih tehnologija u oblaku i uvid u najbolje prakse te uspješne studije slučaja, ovogodišnja konferencija održana je pod prikladnim motom 'Your Future Runs on Cloud'.

Cloud tehnologije mijenjaju način na koji razmišljamo

'Ovo je razdoblje izvanrednih mogućnosti. Cloud tehnologije mijenjaju način na koji razmišljamo i komuniciramo sa svijetom oko nas, a prilike koje su predstavljene u oblaku pružaju tvrtkama temelje za stvaranje novih, revolucionarnih inovacija i cijele industrije, Roman Biller, voditelj prodaje Oracleove tehnologije za Središnju i Istočnu Europu. 'Tržištu smo isporučili nevjerojatnu količinu inovacija i vidimo porast kupaca u cijelom našem cloudu, posebice Oracle Autonomous Cloudu. Vjerujemo da će autonomne tehnologije u potpunosti preoblikovati pristup IT industriji.'

Oracle Technology Day for Business Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Oracle

'S povećanom razinom složenosti koje su povezane s upravljanjem podacima i novim aplikacijama, pojedinim organizacijama gotovo je nemoguće držati korak s ritmom inovacija koje zahtijevaju i znatna ulaganja. Stoga su upravo tehnologije u cloudu pravo rješenje problema', rekao je Marin Tadić, prvi čovjek Oraclea za Adriatic regiju. 'Predviđa se da će do 2025. godine 80 posto IT poduzeća prijeći na cloud.'

Novi pristup u razvoju aplikacija

Sudionici konferencije imali su prilike iz prve ruke čuti o nadolazećim tehnologijama kao što je Remote Reality (RR), čijim se razvojem intenzivno bavi osječki start-up Orqa. Njihov direktor Srđan Kovačević prikazao je razlike, ali i druge ključne aspekte tehnologije koja korisniku omogućuje da vizualno doživi udaljeni prostor u stvarnom svijetu.

Davor Stanić iz tvrtke Neos na konferenciji je predstavio novi pristup u razvoju aplikacija, odnosno izgradnju i pokretanje aplikacija koje iskorištavaju prednosti modela isporuke u oblaku. Ukazao je i na bolne točke razvoja aplikacija te prikazao kako doći do pametnog i što kraćeg ciklusa razvoja, brze identifikacije grešaka i automatizacije/orkestracije usluga.

Leon Badurina iz tvrtke Infobip, globalne komunikacijske platforme za tvrtke koja je ujedno član Oracleove partnerske mreže, prezentirao je kako se aplikacijama može pomoći digitalnim tržištima te kako optimizirati dijalog pomoću učinkovitog SMS-a Application-to-Person (A2P) koristeći Oracle Responsys. Prezentacije su održali i predstavnici OriginTraila, Eurostepa i Multicoma.