TEHNO SAVJET

Sve što trebate znati o novim mogućnostima servisa Outlook.com

27.10.2016 u 16:24

Bionic
Reading

Prije više od godinu dana Microsoft je odlučio potpuno promijeniti kod koji služi za internetski servis Outlook.com. Posrijedi je prilagodba na infrastrukturu za Office 365, a paralelno s tim, u Redmondu su se odlučili proširiti mogućnosti te vizualni karakter ovog servisa. Do sada je veći dio korisnika izgledno dobio pristup novitetima pa vrijedi pružiti i pokoji savjet za lakše korištenje

Odgoda za novi Outlook.com je bilo pregršt, jer se za svakog pojedinačnog korisnika podaci moraju prebaciti u druge formate i na druge platforme. Stoga su potpuno novi korisnici zapravo odmah dobivali novitete, dok su se stari i vjerni korisnici morali strpjeti još neko vrijeme. No, strpljenje se itekako isplati, jer je Outlook.com uistinu brži i moćniji no ikad prije, što posebno vrijedi za one koji surađuju s drugima na različitim projektima i dokumentaciji.

Upravo za kolaboraciju kolega, studenata i timova uvelike će pomoći uređivanje sadržaja side-by-side. Ova značajka otvara dokument s jedne strane, dok se s druge strane nalazi email pa je moguće vidjeti stvari jasnije nego je to ranije bio slučaj. Uređivanje dokumenta ili tek dodavanje komentara jednostavnije je nego prije, a za slanje izmjenjenog sadržaja pošiljatelju (ili vlasniku dokumenta) dovoljan je tek klik mišem.

Za email poruke koje sadrže kakav privitak, korisnik će dobiti informaciju da osvježi datoteku u slučaju da dodaje još jednog suradnika ili osobu u razgovor. Na ovaj način će biti lakše pratiti stvari, a korisnik će biti siguran da je u razgovoru najnovije izdanje dokumenta. Posebno je zgodan i dodatak gdje se unutar email poruke može spomenuti neka osoba, koja će automatski primiti sadržaj poruke. Za takvo što je dovoljno u poruci kliknuti znak @ uz odabir kontakta.


Outlook.com sad je mnogo bogatiji različitim dodacima. Pored PayPala, Evernotea i Ubera, tu su sada GIPHY, Yelp i Wunderlist, službeno dostupni u Office trgovini. GIPHY je servis za dodavanje animiranih GIF datoteka različitog sadržaja (uz pretraživanje) u email poruke. Wunderlist se pak nedavno pridružio Microsoftovom vlasništvu, a riječ je o izvrsnom i jednostavnom alatu za održavanje različitih zadaća i lista.

Slanje i primanje linkova u email poruci koji vode na internetsku stranicu ili video sadržaj (poput onog sa servisa Vimeo) sad je mnogo interaktivnije. Korisnici koji prime takav sadržaj će vidjeti njegov pregled i prije nego kliknu na sami link. Dodatni sadržaj su svakako i emotikoni, a uređivanje slika je dobilo više mogućnosti.

Više: MakeUseOf.com