prve informacije

Sve se više priča o novom iPadu: Evo što bi sve trebao imati

17.01.2022 u 09:36

Bionic
Reading

Premda nitko nije siguran kad će uređaj točno doći na tržište, sve se više priča o sustavu za bežično punjenje sličnom onom na iPhoneu 12 i iPhoneu 13

Sve se više priča o dolasku MagSafea na iPad Pro. 9to5Mac i njihovi izvori najavljuju da će idući iPad Pro zbilja imati podršku za bežično punjenje, no ne baš na način koji su mnogi mislili. Umjesto staklene pozadine koja bi ga podržavala, novi iPad će navodno imati veći stakleni logotip jabuke ugrađen u metalno kućište. Punjenje će, s obzirom na veću bateriju, morati raditi brže te biti opremljeno jačim magnetima koji će punjač držati na mjestu.

Nova verzija popularnog tableta također će doći s nizom univerzalnih nadogradnji poput jače baterije i seta kamera sličnog onome na iPhoneu 13. Također će, piše 9to5Mac, koristiti M2 čip koji ćemo susresti i u najnovijem MacBook Airu. Dosadašnje su glasine sugerirale da će M2 imati osam jezgri kao i M1, no da će doći s više grafičkih jezgri i povećanim taktom rada.

  • +10
iPad mini Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Datum dolaska novog iPada, doduše, još nije poznat. Premda se priča o premijeri tijekom proljetnog događaja, ne postoji nikakva garancija da će Apple tad izbaciti novi iPad. Tablet s čipom M1 Appleu je omogućio da se uzdigne iznad konkurencije, dok će M2 vjerojatno osigurati istu stvar u 2022.

Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina/Matej Grgić

MagSafe će također biti dobrodošao dodatak.