TEHNO SAVJETI

Svakako isprobajte: Evo kako možete koristiti reakcije emojijima u WhatsAppu, Signalu i Telegramu

  • Autor: Damir Rukavina
  • Zadnja izmjena 12.05.2022 06:38
  • Objavljeno 12.05.2022 u 06:38
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Amlan Mathur / Alamy / Alamy / Profimedia

Pokazat ćemo kako možete koristiti brze emoji reakcije u tri najpopularnije aplikacije za digitalno dopisivanje

Počelo je sa Signalom, a ubrzo nakon toga imali su ih svi - osim WhatsAppa. Reakcije emojijima nevjerojatno su praktičan dodatak svakom digitalnom dopisivanju, koji pružaju izbor između nekoliko reakcija na određenu poruku, slično kao lajkovima na objave. Nakon dugo čekanja, domogao ih se i WhatsApp, što znači da ih od sad možete koristiti skoro u svim popularnim aplikacijama za digitalnu komunikaciju.

Evo kako ih možete aktivirati.

WhatsApp

WhatsApp je posljednja u nizu aplikacija koje su se domogle mogućnosti reagiranja emojijem na poruke. Kako biste i vi počeli reagirati na smiješne ili tužne poruke vaših sugovornika, prvo morate nadograditi aplikaciju na najnoviju verziju. To radite preko izbornika u Appleovom App Storeu ili Google Storeu, objašnjava The Next Web.

Nakon što ste odradili ažuriranje, značajku koristite tako da prvo učitate WhatsApp i nakon toga birate razgovor. U razgovoru dugim pritiskom prsta držite poruku na koju želite reagirati i dobit ćete izbornik u kojem možete izabrati jedan od trenutno šest dostupnih emojija.

Ako koristite WhatsApp na stolnom računalu, samo povucite mišem iznad poruke i pokraj nje biste trebali vidjeti ikoncu s emojijem koju ćete kliknuti i dobiti izbornik za reakciju.

WhatsApp u usporedbi s Telegramom i Signalom

Telegram i Signal su već odavno ubacili opciju za reagiranje pomoću emojija. U obje je aplikacije proces identičan - pritisnite dugo na poruku i iskočit će izbornik sa reakcijama. Ono što dobijete je veći izbor emojija od WhatsAppa. Telegram, recimo, nudi 16 emojija, dok Signal nudi sve postojeće emojije.

Inače, WhatsApp uz nove emojije donosi i opciju izrade većih grupa sa 512 članova, kao i slanja te primanja datoteka do 2 GB.