SREDINOM GODINE

Suradnja Googlea i Lenova rezultirat će ovim čudom

14.01.2016 u 07:33

Bionic
Reading

Dostupan u ljeto 2016., novi pametni telefon kojeg pokreće Qualcommov procesor Snapdragon nudit će mogućnost prebacivanja digitalnih informacija i objekata u stvarni svijet te 3D mapiranje okoliša

Lenovo je tijekom sajma CES 2016 najavio razvoj prvog mobilnog uređaja s tehnologijom razvijenom u sklopu projekta Tango u suradnji s tvrtkom Google.

Dostupan u ljeto 2016., novi pametni telefon kojeg pokreće Qualcommov procesor Snapdragon nudit će mogućnost prebacivanja digitalnih informacija i objekata u stvarni svijet. Lenovo, Google i Qualcomm usko surađuju kako bi optimizirali softver i hardver.

Projekt Tango tvrtke Google tehnološka je platforma koja koristi naprednu računalnu viziju, osjećaj dubine i praćenje pokreta kako bi stvorila 3D iskustva na ekranu, omogućujući korisnicima istraživanje fizičkog okruženja uz pomoć vlastitih uređaja.

Specijalizirani hardver i softver spajaju se kako bi uređaj reagirao na svaki pokret korisnika, unaprijed, unazad, ili prilikom naginjanja u stranu. Developeri aplikacija mogu transformirati vaš dom u područje za igru ili stvoriti prozor u virtualno i uvećano okruženje.


Uređaji koje omogućuje platforma Tango mogu prepoznati mjesta na kojima ste već bili, poput dnevne sobe, ureda ili javnih mjesta. Za razliku od GPS-a, Tango prati pokrete i kretanje u zatvorenim prostorima, omogućavajući primjerice precizno kretanje kroz trgovački centar ili pronalaženje određenog predmeta u trgovini gdje je takva informacija dostupna.

Uređaji koji podržavaju tu platformu također mogu uhvatiti 3D dimenzije sobe, dajući mjere koje se mogu koristiti kako bi vam pomogli prilikom kupovine namještaja ili dekoracija.

Razvojni programeri koji se žele uključiti u ovaj projekt mogu doznati više i priključiti se na stranicama projekta Tango. Najbolji projekti bit će financirani, a i naći će se na novom mobitelu kojeg pripremaju u Lenovu. Rok za predaju prijedloga je 15. veljače.

Više o samom natjecanju potražite na stranici AppIncubator

Say hello to Project Tango!