TRIK JE U DETALJIMA

Stop! Utišavanje Google Assistanta upravo je postalo puno lakše

27.01.2022 u 09:11

Bionic
Reading

Google je napravio malu promjenu koja će pomoći mnogima. Umjesto da Google Assistanta gasimo sa komandom 'Hey Google', uskoro će nam za to biti dovoljno samo reći 'Stop'

Ako u kući imate Googleom pogonjene zvučnike koji ne prestaju blebetati nakon što ste ih pitali kolika je vani temperatura, jedini način na koji ste ih do sad mogli utišati je pomoću komande 'Hey, Google - stop'. Google je cijelu stvar odlučio olakšati uvođenjem mogućnosti izgovora riječi 'stop' bez prefiksa 'Hey Google'. Riječ je o maloj ali korisnoj nadogradnji koja zvuči prirodnije i spontanije.

The Verge podsjeća da Googleovi kućni uređaji već imaju verziju ove značajke gdje ste mogli utišati alarm bez da kažete 'Hey Google'. Također je jako lijepo vidjeti da se ona širi i na Assistanta.

Google je sličnu značajku izbacio i za Pixel 6 i nazvao ju je 'brze fraze'. Kao i na kućnim uređajima, brze fraze rade neke stvari bez da prvo zovete asistenta komandom 'Hey Google'. Na Googleovoj stranici za podršku piše da se značajka može iskoristiti za odgodu ili zaustavljanje alarma ili odgovor, odnosno odbijanje nadolazećeg poziva.

Sudeći prema našim testovima, ova značajka nije univerzalna komanda za zaustavljanje reprodukcije zvuka. I dalje morate reći 'Hey Google' ako želite zaustaviti pjesmu što, uzmemo li velik broj pjesama koje u sebi imaju riječ 'stop', zvuči kao jako dobra ideja s obzirom da puno ljudi tijekom slušanja voli - pjevušiti.