CALIFORNIA STREAMING

[VIDEO/FOTO] Stigao je novi iPhone 13! Pogledajte što je sve Apple predstavio

14.09.2021 u 11:40

Bionic
Reading

Apple je službeno predstavio najnovije pametne uređaje. U centralnom je fokusu novi bio iPhone 13 sa ekranom od 120 Hz, a pridruženi su mu drugi uređaji uključujući iPad, iPad Mini i naravno - novi Apple Watch 7

Apple je službeno predstavio najnovije uređaje za 2022. godinu. Virtualno predstavljanje pod imenom California Streaming obuhvaća niz proizvoda o kojima se priča već mjesecima.

Prezentacija je počela sa Appleovim asortimanom usluga, odnosno Apple TV+. Poznato je da kompanija jako puno ulaže u ovaj stalni izvor prihoda, pa je donekle razumljivo da ovakve stvari stavljaju u prvi kadar - prije hardvera.

  • +6
Apple događaj 2021.: California streaming Izvor: Screenshot / Autor: Apple

Novi iPadi

Nakon kratke reklame za streaming uslugu, Apple je prestavio novi tablet iPad. Uređaj pokreće A13 Bionic čip uparen sa novim softverom iPadOS 15 (koji će biti dostupan i na prijašnjim uređajima). Tablet dolazii sa poboljšanom frontalnom ultra širokokutnom kamerom od 12 MP. Novi iPad podržava magnetske tipkovnice i prvu generaciju Apple Pencila. Startna cijena mu je 399 dolara, dolazi u dvije boje (siva i srebrna) i startnim kapacitetom od 64 MP.

  • +4
iPad 10.2 inča Izvor: Promo fotografije / Autor: Apple

Nakon novog iPada Apple je predstavio novu verziju iPada Mini. Uređaj ima novo kućište slično iPadu Air i iPadu Pro, dolazi u nekoliko boja, ima veći zaslon od 8.3 inča te biometrijom u vidu otiska prsta. Pokreće ga A13 Bionic, a puni se pomoću USB-C porta koji služi za pristup vanjskoj memoriji, a tu je i podrška za 5G i Apple Pencil druge generacije. Uređaj. za kraj, ima prednju od 12 MP i stražnju kameru od 12 MP. Startna cijena mu je 499 dolara.

  • +8
Apple iPad Mini 2021. Izvor: Promo fotografije / Autor: Apple

Apple Watch

Apple je nakon iPada predstavio novi Apple Watch. Novi uređaj, premda ga nije pogodio radikalni redizajn, dolazi sa većim ekranom, zaobljenijim kućištem, softverskom tipkovnicom i licima koja koriste beneficije većeg zaslona. Novi Apple Watch također je otporniji na prašinu i udarce. Što se baterije tiče, ona se sad puni brže pomoću USB-C punčača, no traje isto kao i prošla generacija. Startna cijena mu je 399 dolara.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Apple

iPhone 13

  • +13
iPhone 13 Izvor: Promo fotografije / Autor: Apple

Apple je nakon Apple Watcha konačno predstavio iPhone 13. iPhone 13 mini i iPhone 13 dolaze sa 6.1 inčnim ekranima brzine osvježenja 120 Hz (ProMotion), jačom baterijom i otpornijim staklom. Sve nove iPhone uređaje pokreće 50 posto brži i energetski učinkovitiji čipset A15 Bionic - i da, smartfon napokon dolazi sa 20 posto manjim zubićem.

Što se kamera tiče, iPhone 12 i iPhone 12 mini su i dalje opremljeni senzorima od 12, no dolaze sa većom aperturom i tehnologijom koja je prošle godine bila dostupna samo na iPhoneu 12 Max (1.7-mikronskim senzorom i aperturom f/1.8). Startna cijena mu je 699 dolara.

iPhone 13 Pro

Nakon iPhonea 13 Apple je predstavio iPhone 13 Pro. Najnoviji uređaji dolaze sa 50 posto jačim performansama u odnosu na prošlu generaciju, jačom baterijom, većim objektivima, Super Retina XDR zaslonom i osvježenjem ekrana do 120 Hz. Kao i iPhone 13, iPhone 13 Pro dolazi sa 20 posto manjim zubićem. Što se finiša tiče, uređaj dolazi u sivoj, zlatnoj, sivo crnoj i 'Sierra plavoj' (graphite, gold, silver, sierra blue).

  • +4
iPhone 13 Pro Izvor: Screenshot / Autor: Apple

Svi objektivi na Pro uređajima podržavaju noćni mod rada te omogućavaju poboljšani mod za makro fotografije zahvaljujući novom šikokoutnom i ultra širokokutnom objektivu. Softverski, iPhone 13 će dobiti uređivanje u pravom vremenu u vidu značajke 'Styles' kojom korisnik regulira postavke prije snimanja. Svaki set pravila može se aplicirati na niz fotografija - ponovno uređivanje za svaku fotografiju nije potrebno. Cijene su im ostale nepromjenjene - 999 dolara (iPhone 13 Pro) i 1099 dolara (iPhone 13 Pro Max).

iOS 15, iPad OS 15 i Watch OS 8 izlaze 20. rujna.