stiže uskoro

Android 12 mogao bi doći ranije nego što smo mislili

14.09.2021 u 09:51

Bionic
Reading

Izvor novih datuma vezanih uz izlazak najnovijeg mobilnog operativnog sustava iz Googlea interni je dokument kojeg su podijelili XDA Developers

Android 12 bi, sudeći prema internom dokumentu iz Googlea, mogao izaći već 4. listopada. XDA Developers koji su objavili detalje kažu da bi ovo bilo moguće, dijelom zato jer je nov sustav u javnoj beti još od svibnja, piše Verge.

Dokument koristi Google kako bi OEM partnere obavijestio o prestanku odobravanja prijašnjih verzija Androida koje koristi za održavanje kompatibilnosti Google Mobile Servicesa). Dan izlaska, odnosno 4. listopad datum je kojeg Google opisuje kao dan izlaska Androd Open Source Projecta (projekt Android otvorenog izvora). Izvršni urednik XDA Developersa Mishaal Rahman naglašava da datumi za AOSP obično znače dolazak stabilne verzije Androida 12.

Postoji jednostavan način kako provjeriti gore naveden datum, a to je provjerom što je Google napisao za dan izlaska Androida 11 i Androida 10. Stabilna verzija Androida 10 izašla je 3. rujna 2019., kao što je i pisalo u dokumentu. Google je također 8. rujna opisao kao AOSP i na taj je dan, doista, izašao Android 11.

Naravno, ova podudaranja ne možemo uzeti kao stopostotnu garanciju, no čini se da potvrđuju 4. listopad kao datum izlaska Androida 12. Dolazak Androida 12 u listopadu također se podudara sa potencijalnim izlaskom Pixela 6, što će definitivno doprinjeti potencijalnom uspjehu nadolazećeg pametnog telefona iz Googlea.