DIGITALNO OBRAZOVANJE

STO 2016: Kako do atraktivne nastave?

20.04.2016 u 07:00

Bionic
Reading

Tijekom dva dana studenti i profesori moći će se upoznati s različitim oblicima primjene informacijsko-komunikacijskih tehnologija pomoću kojih nastavu mogu učiti zabavnijom i privlačnijom učenicima

Hrvatska akademska i istraživačka mreža CARNet, u suradnji s Učiteljskim i Filozofskim fakultetom Sveučilišta u Rijeci, organizira treće događanje Suvremene tehnologije u obrazovanju - STO 2016, koje će 21. i 22. travnja biti održano na Učiteljskom i Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, Sveučilišna avenija 4.

Svečano otvaranje predviđeno je za četvrtak, 21. travnja, u 9 sati, kad će uvodno predavanje održati prof. dr.sc. Pero Lučin, rektor Sveučilišta u Rijeci.

Događanje STO 2016 prilika je svim studentima učiteljskih fakulteta i fakulteta u kojima se obrazuju budući nastavnici da se tijekom jednog dana kroz niz radionica i demonstracija upoznaju s različitim oblicima primjene informacijsko-komunikacijske tehnologije pomoću koje svoju nastavu mogu učiti zabavnijom i privlačnijom svojim učenicima, utjecati na povećanje motivacije te bolje razumijevanje naučenog a i doprinjeti razvoju komunikacijskih i kolaboracijskih vještina učenika.


STO 2016 u dva dana održavanja donosi dva posebna programa. Jedan dan je posvećen studentima, dok drugi ima program pripremljen za 150 nastavnika, voditelja školskih projektnih timova u projektu e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (pilot projekt), koji sufinancira Europska unija iz europskih strukturnih i investicijskih fondova.

Više:STO 2016