NOVA ZNAČAJKA

Stižu promjene: Evo što će WhatsApp blokirati od 1. studenog

11.10.2022 u 12:48

Bionic
Reading

WhatsApp će od početka studenog blokirati slikanje ekrana kad se na njemu nalaze jednokratne fotografije i videi

WhatsApp, prema izješću WaBetaInfoa, isprobava prevenciju snimanja ekrana. Jedan od razloga za blokiranje značajke su fotografije i videi koji se brišu odmah nakon što ih primatelj pregleda. Bez ove bi se značajke mogle snimiti slike ekrana, čime se pobija cijela ideja 'privatnosti' kojoj su jednokratne objave trebale služiti.

Stižu promjene

Zanimljiva stvar oko nove WhatsAppove zaštite je što je nije moguće isključiti - nakon što stigne u sklopu jedne od budućih nadogradnji, blokada snimanja zaslona bit će stalno aktivna, no ona i dalje ostavlja manevarski prostor za još jednu taktiku - spremanje kopije medija za jednokratno gledanje pomoću drugog uređaja kojim se fotografira zaslon prvog. Zanimljiva stvar oko nove tehnike blokiranja snimanja zaslona je što ona radi isključivo na WhatsAppu za Android i iOS - stolna računala više neće moći slati jednokratne poruke.

Značajka službenog imena 'Single View Lock' trenutno se isprobava u sklopu WhatsApp Bete 22.21.0.71 (međugradnja 405622068 ), a njezin služben datum izlaska je 1. studeni.

Kako slati poruku za jednokratni pregled?

Da biste poslali jednokratne poruke, birajte fotografiju ili video, u polju za sadržaj birajte broj '1' smješten pokraj tipke za slanje i potom pošaljite poruku.