IŠČEKIVANJE NA VRHUNCU

Stiže trailer igre koju čekamo više od deset godina: Ovo je sve što znamo o GTA 6

04.12.2023 u 10:36

Bionic
Reading

Rockstar Games je izdao datum izlaska prvog foršpana, što znači da ćemo uskoro saznati i službeno ime novog nastavka popularnog serijala

Nakon više od deset godina čekanja, Rockstar Games će konačno isporučiti nastavak Grand Theft Auta 5, višegeneracijske igre otvorenog svijeta prodane u više od 190 milijuna kopija. U utorak 5. prosinca ćemo, kao što je najavljeno, prvi put vidjeti kako će igra izgledati ,zahvaljujući premijernom foršpanu.

Premda Rockstar još igri nije dao ime, skoro je sigurno da će se zvati Grand Theft Auto 6, a ovo je sve što o njemu (trenutno) znamo.

Kad izlazi?

Rockstar nije naveo datum dolaska GTA 6, no Take-Two, njihova majčinska kompanija, više je informacija dala tijekom saziva za investitore gdje se spominje 'fiskalna 2025.' Ovo znači da će GTA 6 izaći između 1. travnja i 31. ožujka 2025. Naravno, radi se o prilično velikom vremenskom prozoru - no barem znamo da će igra doći iduće godine.

Također valja uzeti u obzir da će firma vjerojatno odgađati izlazak igre kako bi je 'dodatno ispolirala'. Uzmimo u obzir Red Dead Redemption 2 koji je, podsjeća Polygon, bio odgođen tri puta. GTA je u 2013. također bio odgođen, preskočivši iz proljetnog na ljetni datum izlaska. Drugim riječima, i da Rokcstar objavi da će igra izaći krajem 2023., velike su šanse da će se datum mijenjati.

Kad dolazi foršpan?

Rockstar će prvi foršpan za GTA 6 izbaciti u utorak 5. prosinca u 15 sati. Proizvođač je datum objavio na X-u, bivšem Twitteru.

Gdje se odvija radnja?

Sudeći prema informacijama kojih su se prije ove godine domogli hakeri, GTA 6 se vraća u Vice City, GTA verziju Miamija.

Koliko je dugo igra u razvoju?

Ako pitate izvore koji ne uključuju Rockstar, Grand Theft Auto 6 je u razvoju od 2014. Rockstar nije objavio ništa o igri sve do veljače 2022.

Na kojim plaftomama će igra biti dostupna?

Službeno se još ne zna, no pretpostavljamo da lista uključuje PlayStation 5, Windows PC i Xbox Series X. Za razliku od prijašnjih nastavaka koji su na PC stizali puno kasnije, postoji mala šansa da će igra ovaj put doći na sve 'popularne' platforme istog dana.

S druge strane, ako se oslanjamo na dosadašnje iskustvo, računalna verzija mogla bi doći osjetno kasnije od konzolaške.

Koliko će koštati?

Rockstar i izdavač Take-Two nisu najavili cijenu igre, no slutimo da se radi o novom standardu - 69.99 eura. Ako se bojite da će igra, kao što neke glasine navode, koštati 150 eura ili će se naplaćivati po satu igranja, postoji šansa da se radi o pogrešnoj interpretaciji najave 'premijske edicije' koja će koštati više.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal ovdje i kliknite 'Prati'.