U PROSINCU

Grand Theft Auto 3, Vice City i San Andreas dolaze na Netflix

30.11.2023 u 09:41

Bionic
Reading

Dolazak Rockstarovih igara na mobilne platforme dio su Netflixovog nastojanja da privuče još pretplatnika koji će, pretpostavlja se, igrati njihove igre dok ne gledaju njihove emisije

Netflix je najavio da će Rockstarovu Grand Theft Auto trilogiju – u njihovoj definitivnoj verziji – uvrstiti u svoju ponudu mobilnih igara 11. prosinca.

Vijest je uslijedila nakon izvješća ranije ove godine da Netflix pregovara s Rockstarom o licenciranju igre Grand Theft Auto kao dio pokušaja uvođenja naslova 'višeg ranga' u svoj katalog igara usmjerenih na mobilne uređaje. Trenutno primarno nude kombinaciju ležernih igrara i hvaljenih indie igrara, uključujući Dead Cells, Kentucky Route Zero i Shovel Knight: Pocket Dungeon.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Rockstar Games

U to je vrijeme Wall Street Journal izvijestio da Netflix vjeruje kako bi mu značajnija prisutnost u gejmingu pomogla privući nove pretplatnike i zadržati postojeće - dajući im nešto čime bi se mogli baviti između sezona svojih omiljenih emisija, piše Eurogamer.

Streaming usluga je sad službeno potvrdila da će se Grand Theft Auto 3, Vice City i San Andreas pridružiti listi igara koje se mogu igrati u prosincu, a sve su dostupne putem App Storea, Google Playa i Netflix aplikacije. Loša vijest je što će sve tri igre će stići u svojim ozloglašenim Definitive Edition varijantama.

Iako su Rockstar i partner za konverziju Grove Street Games nastavili poboljšavati Definitive Editions od njihovog izdavanja 2021. godine - izdanja su bila narušena ogromnom količinom grešaka, lošim performansama i vizualnim problemima. Koliko god ih ispravljali, njihove manje popularne estetske promjene ostaju. Ipak, malo je vjerojatno da će to odvratiti bilo koga tko voli malo GTA-a u pokretu, pogotovo ako je uključen u njihovu Netflix pretplatu.

Netflix je, naravno, napravio značajne pomake u području igara otkako je poduzeo svoje prve probne korake u studenom 2021. Od tada je njegov katalog igara narastao na preko 80 naslova, a kompanija je napravila i niz značajnih akvizicija, uključujući proizvođača Triple Town i Cosy Grovea - Spry Fox, mobilnog developera The Walking Deada - Next Games i tvorca Oxenfreeja - Night School Studio - koji je objavio Oxenfree 2 ranije ove godine.

Nagovještaji da usluga streaminga ima još ambicioznije planove za igranje došli su s objavom u studenom prošle godine s pričom o osnivanju novog studija u Los Angelesu - na čelu s bivšim izvršnim producentom Overwatcha Chackom Sonnyjem - kako bi stvorio potpuno novi triple-A RPG iz trećeg lica za PC .

Nedavno je pokrenuo i aplikaciju Netflix kontroler za iOS kao dio ograničenog beta streaminga igara s ciljem da se njegov katalog igara jednog dana zaigra na svim uređajima kompatibilnim s Netflixom, uključujući mobitele, televizore i računala.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal ovdje i kliknite 'Prati'.