'VRUĆA' ROBA

Stiže novi SUV iz Seata, a znamo i gdje će se proizvoditi

29.03.2017 u 15:30

Bionic
Reading

Tvrtka će iduće godine izbaciti novi SUV, u sklopu svoje soft-road ofenzive, a u skladu sa zahtjevima tržišta. Iako bi bilo logično da se radi u Španjolskoj, s proizvodnih traka će silaziti u matičnoj zemlji koncerna vlasnika

SUV-ovi i crossoveri su najvažnija stvar u automobilskoj industriji danas, svi ih proizvode i/ili razvijaju, velika većina kupaca ih želi kupiti. Stoga ne čudi kako je Seat najavio  novi SUV koji će biti pozicioniran u segmentu iznad Atece, imat će verzije s pet i sedam sjedala te će doći u prodaju krajem 2018. godine. Ofenziva proizvoda, koja je otpočela s modelom Ateca, nastavlja se kompaktnim crossoverom Arona krajem ove godine, te spomenutim trećim SUV-om koji će postati perjanica marke Seat. 

Predsjednik Seata Luca de Meo o novom je automobilu izjavio: „Ovaj SUV privući će nove kupce i poboljšati imidž tvrtke. Dizajnirat će se u Barceloni, a proizvoditi u Njemačkoj, u  Wolfsburgu, samom srcu Volkswagen koncerna.” Seat je dio Volkswagen koncerna, a s operativnom dobiti od 143 milijuna eura tvrtka je u 2016. godini zabilježila najbolji rezultat u svojoj povijesti.