NIJE NARASLA

Nova Seat Ibiza od prethodnice je manja izvana, a veća iznutra

13.02.2017 u 08:56

Bionic
Reading

Peta generacija Seat Ibize svoje će javno predstavljanje doživjeti na Salonu automobila u Ženevi, a početak prodaje na hrvatskom tržištu očekuje se u lipnju ove godine

Seat Ibiza prvi je model Volkswagen koncerna koji će se temeljiti na MQB A0 modularnoj platformi. Automobil nije hipertrofirao, samo je proširena je za 87 milimetara, dva je mm kraća i jedan niža od prethodnog modela. Širi je trag kotača 60 mm na prednjoj, te 48 mm na stražnjoj osovini, dok međuosovinski razmak iznosi 2564 mm, što je porast od 95 milimetara. Dakle, nova Ibiza je šira i prostranija iznutra a iz Seata navode kako bi trebala biti udobnija.

Prtljažnik je također povećan za 63 litre, zbog čega ga njegova ukupna zapremina od 355 litara čini najboljim u svojoj klasi,a spuštena je i visina utovarnog ruba. Si motori su Euro6 kompatibilni, na izbor se nude tri benzinca - trocilindarski 1.0 MPI sa 65 ili 75 konjskih snaga, trocilindarski 1.0 TSI motor s 95 ili 115 konja, dok će novi 1.5 TSI s četiri cilindra iz kojih ‘izlazi’ 150 konja biti raspoloživ krajem godine.

  • +10
Seat Ibiza Izvor: Promo fotografije / Autor: Seat

Dizelaši su 1.6 TDI u izvedbama s 80, 95 i 115 KS, a na raspolaganju su ručni peterostupanjski mjenjač za motore do 95 konja i šesterostupanjski mjenjač za snažnije motore, a opcionalan je sedmerostupanjski automatizirani DSG mjenjač s dvije spojke. Nova Ibiza dolazi s četiri razine opreme - Reference, Style, FR i Xcellence, u ponudi je 8 inčni ekran osjetljiv na dodir, bežični punjač s pojačivačem signala te povezivost s Apple Car Play, Android Auto i Mirror Link infotainment sustavima. 

Prezentacija nove Seat Ibize u Barceloni Izvor: Društvene mreže / Autor: Seat