KOLIKO PLATIŠ toliko dobiješ

Uskoro dolazi jeftiniji Apple Pencil s USB-om C, no postoji kvaka

18.10.2023 u 11:17

Bionic
Reading

Najnovija periferija iz Applea donosi jednostavan i učinkovit dizajn, može se magnetski 'uhvatiti' za sve starije iPade, no također dolazi bez niza značajki koje su dosadašnje olovke iz Applea činile izvrsnima

Apple je službeno predstavio jeftiniji Apple Pencil koji dolazi s ulazom USB-C. Dodatak za iPad koštat će 79 dolara i dolazi s kliznom kapicom koja otkriva USB-C priključak. Također se magnetski pričvršćuje na bočni rub iPada - čak i modela 10. generacije koji je Apple izdao prošle godine.

Niža cijena znači da Pencil ne dolazi s nekim od naprednijih značajki kao prva i druga generacija dodataka. Uređaj ne podržava osjetljivost na pritisak, bežično uparivanje i punjenje ili značajku dvostrukog dodira koja vam omogućuje prebacivanje između alata. S druge strane, on podržava lebdenje s M2 modelima iPada Pro.

Prvi model Apple Pencila koristio je Lightning konektor koji je stršio iz njega kako bi se priključio u port vašeg iPada radi punjenja, dok se model druge generacije punio bežično i nije kompatibilan s iPadom desete generacije, ostavljajući vlasnike tog iPada s ne toliko sjajnim opcijama ako su htjeli koristiti Appleovu otmjenu olovku.

USB-C Apple Pencil kompatibilan je s nizom iPada, uključujući iPad Pro od treće do šeste generacije s 12,9 inča, iPad Pro uređajima od prve do četvrte generacije od 11 inča, iPad Airom četvrte i pete generacije , iPadom desete generacije i iPadom Mini šeste generacije. USB-C Apple Pencil bit će dostupan početkom studenog.

Apple je 2018. objavio drugu verziju Apple Pencil-a, prikladno nazvanu Apple Pencil 2. Bila je to velika nadogradnja u odnosu na originalni model, dodajući značajke poput bežičnog punjenja (što znači da ga niste morali priključiti na iPad da biste ga napunili ), način magnetskog pričvršćivanja na bočnu stranu podržanih iPada (što znači da je imao ravan rub koji ga je sprječavao da se otkotrlja sa stola) i podršku za kontrole gestama za stvari poput prebacivanja alata tijekom korištenja aplikacije.

Međutim, ta su poboljšanja došla uz povećanu cijenu od 129 dolara, što je skok od 30 dolara u odnosu na prvi Apple Pencil.