APPLE

Sljedeći iPad Pro mogao bi donijeti najveće nadogradnje u zadnjih nekoliko godina

29.08.2023 u 12:30

Bionic
Reading

Glasine o nadolazećem premijskom tabletu iz Applea spominju još veći uređaj, ovaj put opremljen OLED panelom

Appleov popularni tablet iPad od 2020. bilježi, piše Mark Gurman iz Bloomberga, pad prodaje. Premda je riječ o vrlo učinkovitom uređaju, njegov je, riječima analitičara, problem to što inzistira na 'Appleovom pristupu'. Ono što mu treba, nadodaje Verge, jest 'nešto više'.

Kad je Steve Jobs prvi put predstavio iPad 2010., rekao je da od iPhonea i laptopa mora biti bolji u određenim zadacima - e-pošta, pregledavanje weba, video zapisi, igre.

Premda i danas, unatoč primjenjivosti u kreativnim branšama, ovaj uređaj uglavnom predstavlja vrlo skupu investiciju duboko zakopanu u Appleov ekosustav, nova generacija mogla bi donijeti nešto što će ga opet donijeti u oči javnosti.

Prema najnovijim glasinama, Apple će sljedeće godine izdati malo veći 13-inčni iPad Pro s OLED zaslonima i M3 čipom, zajedno s revidiranom Magic Keyboardom s većom trackpadom, piše Gurman.

Izvor: Društvene mreže / Autor: the unofficial AppleKeynotes channel

Možda to ukazuje na veću svrhu za iPad - iPhone Pro i Apple Watch, koji koriste OLED zaslone, imaju uvijek uključene zaslone. A značajka iPhone Pro StandBy koja ga pretvara u neku vrstu pametnog zaslona ili budilice zvuči nevjerojatno slično glasinama da će Apple predstaviti sličnu značajku za iPad koja bi ga pretvorila u kontrolni centar za zaslon osjetljiv na dodir - ako ga koristite za Apple Home.

Bloombergov članak, doduše, najavljuje tehničke značajke, ali ne spominje ništa više - hoće li iPad Pro biti ono što Gurman naziva 'prvim velikim remontom' iPada od predstavljanja iPada Pro 2018.? Saznat ćemo uskoro.