nadogradnje

Sony je izbacio novu verziju PlayStationa 5, a novosti je nekoliko

24.08.2021 u 09:28

Bionic
Reading

Japanski je proizvođač na tržište izbacio blago redizajniranu konzolu PlayStation 5 koja u najnovijoj varijanti ne traži vijak za spajanje na postolje te, začudo, teži nešto manje od originala

Sony je potiho lansirao 'ispravljenu' verziju PlayStationa 5. Prema izvješću australskog gejming portala Press Start, najnoviji PS5 dolazi s novim vijkom za učvršćivanje baze koji ovaj put ne zahtjeva korištenje odvijača, već se sve može napraviti rukom.

Stranica također piše da novi PS5 modeli teže oko 300 grama manje od originalne konzole, no nije poznato što je maknuto kako bi se olakšalo konzolu. Konačno, nov serijski broj konzole je CFI-1102A umjesto CFI-1000, šifre za izvorni PS5.

Što se dostupnosti nove konzole tiče, Verge piše da se ona pojavila prvo u Australiji nakon što je prvi put viđena u Japanu. Revidirani PlayStationi su se također ukazali u nekim dijelovima SAD-a, no nismo sigurni kad će stići i u EU.

Za kraj, premda je Sony otklonio potrebu za posezanjem za alatima pri učvršćivanju stalka, odvijač će vam i dalje trebati planirate li nadograditi PlayStationovu zapremninu dodatnim SSD-om.

Sony će instalaciju dodatnih SSD diskova omogućiti u sklopu nadolazeće softverske nadogradnje. Beta verzija novog softvera donosi poboljšani dizajn izbornika, podršku za 3D zvuk kod ugrađenih zvučnika i lakši način razlikovanja PlayStation 4 i PlayStation 5 igara.