KAPTURE

Snimite pravi zvuk u pravo vrijeme

09.09.2013 u 08:00

Bionic
Reading

Narukvica koja snima zvukove oko vas i omogućava vam da snimite i ono što se malo prije dogodilo? Ako njeni kreatori uspiju skupiti dovoljno početnog kapitala, Kapture bi vam mogla omogućiti upravo to

Koliko vam se puta dogodilo da ste u društvu čuli dobar vic, ali kad ste ga željeli prepričati nekome, više se niste mogli sjetiti kako ide? Ne bi li bilo lijepo da ste mogli snimiti vic i ponovno ga preslušati?

Upravo bi tome trebala služiti zanimljiva narukvica Kapture, zapravo uređaj za snimanje omotan oko ruke.

Kako piše Geek.com, autori Kapturea su Matthew Dooley i Mike Sarow. Njih su dvojica osmislili uređaj koji snima u intervalima od 60 sekundi, a korisnik može u bilo kojem trenutku jednostavnim dodirom narukvice snimiti posljednjih 60 sekundi.

Zvukovna datoteka potom se šalje na vaš pametni telefon na kojem je možete preslušavati i uređivati pomoću aplikacije Kapture, ali i slati odnosno dijeliti s bilo kime.

Autori tvrde da bi Kapture s jednim punjenjem baterije trebao izdržati 24 sata, što znači da ga možete staviti na ruku i zaboraviti na njega cijeli dan.

No Kapture je još uvijek u fazi prototipa, a autorski dvojac treba oko 150 tisuća dolara (oko 860 tisuća kuna) pa su se stoga okrenuli popularnoj platformi za prikupljanje sredstava Kickstarteru.

Ukoliko uspiju skupiti zadani iznos, Kapture bi se trebao pojaviti na tržištu u proljeće 2014. godine po cijeni od 100 do 150 dolara (od 560 do 860 kuna), ovisno o verziji i boji.

Zasad su u tjedan dana skupili oko trećinu od potrebnog iznosa pa se još uvijek možemo nadati da će Kapture zaživjeti.