SNIMAM TE, SNIMAŠ ME

Skype je nakon 15 godina konačno dobio jednu vrlo korisnu značajku

18.07.2018 u 10:28

Bionic
Reading

Uskoro će svi korisnici Microsoftove popularne platforme za komunikaciju moći snimati razgovore, bili oni u zvučnom ili video formatu

Microsoft je konačno odlučio ubaciti snimanje razgovora u Skype. Nadogradnja stiže krajem srpnja te će biti dostupna svima. Značajka omogućava snimanje unutar oblaka, nudeći korisnicima mogujćnost pristupu snimljenom razgovoru putem Windowsa, Maca, iOS-a, Android i Linuxa.

Galaxy Note 9 u pet boja Izvor: Tech Advisor / Autor: Samsung

Podrška korisnicima

'Snimanje razgovora u cijelosti funkcionira preko Clouda, s time da ćete odmah nakon početka snimanja sve u razgovoru obavijestiti da ste razgovor počeli snimati' pišu iz Microsofta. 'Snimanje razgovora kombinira sve ekrane prisutne u razgovoru, kao i sve prozore koje su korisnici podijelili'.

podaci na sigurnom

Sedam pretraživača koji će štititi vašu privatnost

Pogledaj galeriju

Nova značajka snimanja razgovora je zbilja veliki i dugo iščekivani novitet koji Skype nije integrirao još od svojeg izlaska prije skoro petnaest godina. Korisnici Skypea do danas su se morali oslanjati na niz sekundarnih aplikacija ne bi li snimali razgovora. Microsoft je paraleleno s uvođenjem snimanja poziva počeo eksperimentirati sa modom Content Creator for Skype kojime će streamerima i vloggerima olakšati integraciju aplikacija poput Xsplita, Wirecasta i Vmixa.

Kada stiže?

Skypeova mogućnost snimanja razgovora samo je jedan mali dio nadogradnje koja stiže krajem srpnja. Microsoft je čak odlučio redizajnirati desktop klijent s malo modernijim sučeljem inspiriranim mobilnim uređajima. Opcija za snimanje polako će korisnicima početi pristizati oko 30. srpnja.