PONEŠTO ZA SVAKOGA

Stiže nam hrpa novih emotikona, evo najboljih

18.07.2018 u 06:55

Izvor: Screenshot / Autor: Apple
Bionic
Reading

U slučaju da ste se i vi zapitali: da, konačno ćemo dobiti emotikon za zelenu salatu kojeg čekamo još od iOS-a 9

Uoči velikog dana emotikona, Apple je sa svijetom podijelio detalje o novim emotikonima koje ćemo upoznati ove jeseni kada iOS 12 stigne na sve iPhoneove i iPade. Riječ je, naime, o preko 70 novih likova - uključujući ljude bez kose, crvenokose, sivokose i tako dalje. Svi ovi novi emotikoni temeljeni su na prethodno odobrenim znakovima prisutnima u sklopu Unicodea 11.0.

tehno savjeti

Evo kako očistiti iPhone od nepotrebnih stvari

Pogledaj galeriju

Flora i fauna

Naravno, pored ljudskih lica imat ćemo i hrpu nove zvijeradi uključujući klokana, papigu i jastoga, kao i velik broj slasnih jela poput zelene salate, manga i muffina. 'Dobit ćemo hrpu dodatnih znakova za sportove, simbole i drugo, a svi oni stići će u drugom dijelu ove godine.

Kolekcija uključuje emotikon super heroja, softballa, amuleta nazar, kao i znak za beskonačnost', objavila je kalifornijska kompanija u sklopu najnovijeg bloga. Što se smajlića tiče, Apple je najavio nekoliko noviteta uključujući 'hladno lice, parti lice, lice koje moli i lice sa srcima'.

Kada stižu?

Apple nije bio specifičan oko točnog datuma izlaska ovih emotikona, no najavio je da će oni postati dostupni u sklopu nadogradnje za iOS 12 nakon njegovog izlaska ove jeseni.