STIŽE U ŽENEVU

Škodin hibrid SUV VisionS već nosi nadimak 'Yeti na steroidima'

18.02.2016 u 06:38

Bionic
Reading

Nedugo prije početka sajma automobila u Ženevi, proizvođači automobila redom bombardiraju svojim što proizvodnim, što konceptnim primjercima vozila. Red je tako došao i na Škodu, koja konceptom VisionS najavljuje SUV za 2017. godinu, a koji je već sada dobio nadimak 'Yetija na steroidima'

4,7 metara dugo vozilo neće dugo vremena biti u konceptnoj fazi razvoja. Škoda je već najavila kako se planira serijska proizvodnja, a glasine govore o imenu 'Kodiak'. VisionS ne samo da je veći od Yetija, već i od modela Land Rover Discovery Sport, kojem će rado konkurirati s tri reda sjedala. Koncept će biti širok 1,91 metar uz visinu od 1,68m.

Barem kad je o konceptu riječ, Škoda je iskoristila plug-in hibridnu motorizaciju. Tu su 1,4-litreni benzinski motor, kao i dva električna motora i ukupnih 222KS. Neovisno o velikoj masi i veličini vozila, ubrzanje do stotke je solidnih 7,4 sekunde, no stvari će se izgledno mijenjati s proizvodnim primjercima koje će krasiti lepeza motora. Neslužbena (i početna) očekivana cijena 'Kodiaka' će biti oko 250 tisuća kuna.

VisionS će se nakloniti javnosti u Ženevi za kakvih dva tjedna.