IRISCAN MOUSE

Skenirajte dokumente mišem

20.03.2013 u 10:32

Bionic
Reading

Ukoliko ne pravite nekakvu digitalnu arhivu kod kuće, skener vam gotovo i ne treba na dnevnoj bazi. Međutim koji put dobro dođe da biste neku staru fotografiju sačuvali od zaborava. Upravo u tim trenucima poželjet ćete križanca između miša i skenera

Većina skenera danas dostupnih na tržištu veliki su i nezgrapni, a često dolaze u paketu s printerom. Ukoliko nemate potrebu skenirati nešto svaki dan, takvi skeneri zapravo samo zauzimaju prostor na radnom stolu.

No IRIScan Mouse možda je prava alternativa velikim skenerima.

Ovaj hibrid između običnog miša i skenera stane u svaku ruku, a po potrebi se iz miša pretvara u optički čitač odnosno skener.

Dovoljno je pritisnuti gumb za skeniranje na samom uređaju i potom prijeći mišem preko dokumenta ili fotografije koju želite skenirati.

Slika se na ekranu pojavljuje u stvarnom vremenu, a pomoću softvera koji dolazi s mišem moguće je uređivati skenirani tekst u nekom od programa za pisanje, kao i objaviti skenirani dokument na društvenim mrežama ili ga pohraniti u oblaku.

Za nekoga tko tek povremeno treba skenirati neku fotografiju ili dokument ili jednostavno ne želi imati velik uređaj koji će većinu vremena služiti kao dodatna polica za odlaganje papira ili šalice s kavom, IRIScan Mouse može se nabaviti putem interneta za 79 eura (odnosno 600 kuna).